dimecres, 24 de febrer del 2010

Un govern amb poca qualitat democràtica (1)

Em sap mal dir-ho, però mai dos anys i mig havien donat tant per demostrar la insignificant qualitat democràtica d’uns governants, els del nostre Ajuntament, que dia a dia han anat superant-se a ells mateixos en unes formes de gestionar els interessos municipals mancades del més mínim respecte cap a l’oposició, opacitat absoluta d’informació, incapacitat per cercar el més mínim diàleg amb el principal grup municipal de l’Ajuntament (el nostre). Tampoc mai, al meu parer, s’havia gestionat una situació econòmicament tan complicada com l’actual des de la irresponsabilitat en la que es fa en aquest moments, especialment en àrees tan sensibles des del punt de vista econòmic, com son la d’urbanisme i més encara la d’hisenda. Però això ho deixarem per un altre dia.
Segurament, tothom interessat en la política municipal del nostre poble sap com es va gestar el pacte de govern a l’Ajuntament de Roquetes desprès de les eleccions del maig del 2007 que, com tantes altres anteriors, havien atorgat una victòria aclaparadora al PSC, per tant no hi insistiré. Moltes d’aquestes persones coneixen també la impossibilitat que el nostre grup ha tingut, des de l’inici de la legislatura, de tenir una comunicació, com els demes grups municipals, amb els ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat mitjançant la revista i l’emissora municipals, davant l'incompliment flagrant de la llei de Règim Local, per part del govern municiapl. No insistiré en la qüestió. Tampoc, per a molts, serà nou que, malgrat el que diu la legislació, al grup municipal del PSC se l’ha obligat, des del primer plenari de la legislatura, a ocupar els escons de la sala de sessions municipal de forma separada (tres a cada punta de la messa) i, per tant no m’estendré en el tema.
Avui, però, el govern municipal, que presideix Paco Gas,  en el Plenari que hem celebrat aquesta tarda, ha arribat ja a un nivell de sublimació de com no hauria de funcionar mai, ni en cap cas, el màxim òrgan municipal de representació democràtica d'un Ajuntament que, certament, no te comparació possible en cap altra legislatura a Roquetes, d’ençà que recuperarem les llibertats democràtiques al nostre país, i aquí sí, m’explicaré abastament. Però, per no cansar-vos, ho faré amb una altra entrada.

Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada