dijous, 12 de novembre del 2009

Diners de l'Estat per a inversions a Roquetes

El nou Fons de l’Estat per a l’Ocupació i la Sostenibilitat permetrà a Roquetes disposar de 863 mil euros per fer front a la crisi i generar ocupació. Aquests diners del Govern de l’Estat, venen a sumar-se als més d’un milió tres-cents seixanta mil euros que han permès executar a l’Ajuntament diferents actuacions de millora de l’espai públic de la nostra ciutat, algunes d’elles encara sense acabar. Així, en dos anys (2009 i 2010), el Govern de Zapatero, haurà posat a disposició de l’Ajuntament tres-cents setanta milions de les antigues pessetes per fer actuacions en benefici dels roqueteros i roqueteres que amés ajuden a crear, o a salvar, llocs de treball.
Certament aquesta és una molt bona noticia que, segurament, el govern municipal no te la més mínima voluntat de difondre ni a la Revista ni a la Emissora. Ja se sap que aquests mitjans, malgrat pagar-los amb els diners de tots, tan sols estan per fer propaganda del “magnífic” govern que tenim. Nosaltres però, malgrat lo malament que l’equip de Paco Gas està gestionant l’execució de les obres del primer Fons, amb lentitud, ineficàcia i manca de transparència i informació als veïns afectats per alguna d’aquestes actuacions, volem dir que aquests dos Fons Estatals representen el major esforç econòmic realitzat mai per una administració superior al nostre municipi.
En la seva línia habitual, el regidor d’Hisenda del nostre Ajuntament, l’inefable Jordi Bausells deia l’altre dia que els “Fons Zapatero” no han ajudat en res a la situació econòmica dels ajuntaments, en fi, com sempre, la seva clarividència no coincideix amb el més mínim sentit comú i, en aquest cas, tampoc amb les manifestacions de complaença de regidors de tos els colors polítics i totes les entitats municipalístes de l’Estat. Ja haguéssim volgut nosaltres tenir instruments com aquests per realitzar inversió a la nostra Ciutat sense que l’Ajuntament ni els ciutadans posessin ni un duro.
La urbanització de Carrers com els de Sant Joan, Sant Ruf i Santa Anna, les millores de l’enllumenat de zones de Roquetes i la Ravaleta, i la remodelació de la Plaça de la Raval Nova (nosaltres mai l’haguéssim fet així), s’estan realitzant amb els 1,36 milions d’euros del 2009. El 2010, els 863 mil euros hauran d’anar destinats a projectes amb una component de sostenibilitat econòmica, medi- ambiental i social. Ja veurem quins seran els que el Govern ens planteja. Però amés, fins al 20% d’aquests diners es podran destinar a finançar despesa social de competència municipal (educació, salut i dependència). Com deia abans, una molt bona noticia!.

Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada