dijous, 5 de novembre del 2009

Impostos i taxes a Roquetes pel 2010

L'últim dimarts del mes d'octubre,  l’equip de govern de l’Ajuntament proposava l’aprovació dels impostos i taxes municipals que els ciutadans i ciutadanes de Roquetes haurem de pagar el proper any 2010. La situació social i econòmica del nostre municipi no ha servit per moure’ls la consciència i, un cop més, el govern de Paco Gas ens puja els impostos per damunt de l’IPC. Aquest any, en que tants i tants ajuntaments han decidit congelar la pressió fiscal sobre els ciutadans dels seus municipis, a Roquetes han pujat els impostos i les taxes amb una mitjana del 2 % (tot i que la contribució urbana pujarà una mica més d’aquest percentatge).
En aquests tres anys de “govern” d’ERC i Cia, tot i les promeses que feien abans de les eleccions, els impostos que afecten a la majoria dels ciutadans han pujat 10 punts més que l’IPC acumulat. És fàcil de comprovar per tothom, si s’agafa els percentatges publicats per l’Institut Nacional d’Estadística dels anys 2007, 2008 i 2009, es veurà que la suma dels índex d’aquests anys es situa en poc més del 6%, en canvi, si hem sigut curosos i hem guardat els rebuts dels principals impostos i taxes que paguem la major part dels ciutadans (l’IBI, la brossa, l’Impost d’un vehicle ...) del 2008 i 29009 més el 2% del 2010, tindrem la desagradable sorpresa que l’increment supera el 16%. Tant sols la brossa, amb els tres anys, ha pujat un 27% (tot i el servei que tenim). El nostre grup municipal òbviament va votar-hi en contra, com ho hem fet els darrers tres anys.
Francament em revolt l’estómac, comprovar el cinisme i l’engany que utilitzen els actuals governants per justificar contínuament, tot allò que fan en línia contraria amb el que deien que farien quan estaven a l’oposició, i en campanya electoral. Els impostos és una de les més flagrants, però no la que més. Ja n’anirem parlant.



Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada