dilluns, 23 de novembre del 2009

Una escola sense mestres i sense xiquets, no és una escola!

El passat dissabte, dia 14, el Govern del nostre Ajuntament ens convocava a l’acte de celebració del 75 aniversari de la construcció del col•legi públic Marcel•lí Domingo. Sens dubte, la commemoració d’aquest aniversari mereixia uns actes en els que la participació de la comunitat educativa, mestres, alumnes i pares, tingués un paper destacat. Pos bé, la presència d’aquests va ser absolutament testimonial, perquè? Ens preguntarem alguns dels que hi vam assistir. Molt senzill, els responsables organitzatius de l’acte, es a dir, el Govern municipal, van donar al Col•legi el tractament d’una entitat més i, com a tal, invitaren a assistir a la Directora del Col•legi i la Presidenta de l’Ampa, al mateix nivell per tant que qualsevol entitat del nostre poble. Increïble i vergonyós!. El desmesurat afany de protagonisme del govern de Paco Gas i les seves clamoroses errades protocol•làries no admeten comparació possible.
Tornant a l’acte institucional, aquest constava de la presentació del nou llibre de l’amic Ramon Barberà “Les escoles de Don Marcelino” i d’una suposada exposició commemorativa (bàsicament amb fotocopies ampliades del llibre de Ramon, una escala de pintor amb un llençol de color vermell i unes fotografies antigues del centre) realitzada per un “artista” afiliat a ERC (l’Alcalde s’hi va referir com el comissari de l’exposició). Tot això presidit pel Vice-president del Govern de la Generalitat Carod Rovira que, com a bon estudiós de la figura de Marcel•lí Domingo, ens va il•lustrar amb una conferència molt interessant vers la seva figura política.
Don Marcelino, que tanta influencia va tenir els primers anys del segle XX per a la nostra Ciutat, era per damunt de tot un mestre, i estic segur que si hagués pogut veure com es tractava en aquest acte als mestres del col•legi que ell, com a Ministre d’Instrucció Pública, va contribuir de forma decisiva a que es construís, es sentiria profundament avergonyit.

Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada