dimarts, 31 de maig del 2011

Ha arribat l'hora de deixar pas

La setmana passada penjava al bloc unes reflexions inicials, ràpides, del resultat de les eleccions del 22-M a Roquetes. Tot i que fa quatre anys no vaig escoltar ni llegir la més mínima anàlisi (ni felicitació als que vam guanyar)  per part de cap dels partits que es presentaren a les eleccions i les van perdre, en aquesta ocasió, jo he volgut dir la meva, admetent que els socialistes a Roquetes hem perdut les eleccions i, entre d’altres coses, felicitant al partit que les ha guanyat, certament. amb menys vots i regidors que nosaltres fa quatre anys. però traient més vots i regidors que cap altre dels partits que ens hem presentat a les eleccions.

Un cop passada una setmana d’aquella valoració inicial, i després d’haver tingut  reunions amb els membres de la candidatura, i ahir mateix amb els militants i simpatitzants que van confiar en la meva persona per encapçalar de nou el projecte dels socialistes a l’Ajuntament de Roquetes, vull continuar aquelles reflexions inicials aprofundint en alguns dels motius que, al meu parer, van fer que la nostra candidatura tingués els pitjors resultats que mai hem tingut a unes eleccions municipals a Roquetes, i a la vista dels mateixos, fent pública una decisió personal. 

No descobriré res que ningú no sàpiga, els resultats dels socialistes en aquestes eleccions, a les Terres de l’Ebre, Catalunya i la resta de l’Estat, han estat, en línies generals, molt negatius, perdent a ciutats i comunitats autònomes on el projecte socialista havia estat hegemònic d’ençà la recuperació de la democràcia. Segurament, la profunditat de la crisi econòmica que viu el nostre país des de fa tres anys, i la incomprensió d’una part important de l’electorat d’esquerres (que quasi sempre ha acabat donant suport als socialistes) davant determinades decisions polítiques del govern espanyol; hagin estat causes importants per aquesta caiguda general de la confiança que, d’alguna manera, a Catalunya ja va quedar evidenciada a les eleccions al Parlament del mes de novembre passat. 

Però no vull quedar-me tan sols aquí, segurament en aquests quatre anys d’oposició hem comés errors. La legislatura, de bon inici, va resultar especialment complicada, el pacte de tots contra nosaltres i algunes pràctiques, que he denunciat reiteradament al bloc, van dificultar que el nostre treball d’oposició es pogués visualitzar com nosaltres haguéssim volgut. Teníem un equip més preparat per a governar que per estar a l’oposició, per a construir que per a denunciar els errors dels altres, i potser aquest sigui un altre dels motius pel que no hem sabut fer arribar suficientment, als roqueteros i roqueteres, el nostre treball a l’Ajuntament. 

En fi, el poble ha parlat democràticament i no ens queda altra cosa que acceptar-ho, però sento que cal fer alguna cosa més des d’aquells principis i valors que van fer, fa vint i quatre anys, que formés part d’una candidatura socialista a l’Ajuntament per primer cop, i que m’han permès arribar fins aquí. Per aquest motiu, us passo la copia de la carta que, mitjançant el facebook, he fet arribar a alguns amics i amigues, comunicant-los la meva decisió de no prendre possessió de la meva acta de regidor de l’Ajuntament de Roquetes: 

“Després de vint i quatre anys de servei a Roquetes des de l’Ajuntament ha arribat l’hora de deixar pas.
Els resultats del 22-M no han estat els que tant els companys i companyes de la Candidatura com jo mateix esperàvem i desitjàvem, i no vull buscar les causes d’aquests resultats exclusivament en la baixada electoral que els socialistes hem tingut a molts altres llocs de les Terres de l’Ebre, Catalunya i Espanya, segurament alguna cosa hem fet nosaltres també malament, en aquests quatre anys d’una legislatura especialment complicada.

La meva manera d’entendre la política, com a servei als ciutadans i ciutadanes des d’unes profundes conviccions ideològiques i ètiques, em fa pensar que ha arribat l’hora de situar-me dos passes enrere i deixar que el projecte dels socialistes a Roquetes avanci de la ma de persones joves, preparades i amb la il·lusió de treballar per la seva Ciutat cap a un futur millor

Ha estat un autèntic honor haver pogut servir tots aquests anys als roqueteros i roqueteres, creieu-me si us dic que no he tingut cap altre interès que fer-ho des d’aquestes conviccions que us deia deixant-me la pell, i amb honestedat.

Una etapa de vint i quatre anys s’acaba, i en aquests moments, vull aprofitar el facebook i el bloc per donar les gràcies a tots i totes els que la heu fet possible, a la vegada que demanar-vos disculpes si en algun moment no he estat a l’alçada del que vatros mereixíeu.
 

Ens seguirem veient”.

Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada