dimecres, 23 de novembre del 2011

Estafa electoral? Frau democràtic? Un autèntic engany!!!!

El Punt 01/07/2011

El govern descarta noves rebaixes de sou als funcionaris

Foto El Punt

La vicepresidenta fa una crida a la tranquil·litat dels treballadors públics i carrega contra els “rumors interessats” de més reduccions

El Punt 23/11/2011

La rebaixa de sou dels funcionaris afectarà les pagues extres

Ortega explica que els ajustos de salaris tenen a veure amb una part d'un complement que s'aplicarà en les dues pagues extraordinàries del 2012 i que els treballadors “no ho notaran tant”

Si no deixava de ser preocupant, per a la qualitat de la nostra democràcia, que el Partit Popular guanyés el passat diumenge, amb una aclaparadora majoria, sense haver realitzat ni una sola proposta de com pensava encarar els problemes dels ciutadans i ciutadanes en cas de governar. L’actuació del Govern de Convergència i Unió, anunciant dos dies després de les eleccions unes mesures força impopulars, que en cap cas havien aparegut al llibre de ruta de la coalició els quinze dies de campanya (ni amb anterioritat), és la mostra més contundent de l'engany comés pels guanyadors de les eleccions generals a Catalunya el passat diumenge.

Hagués estat el mateix, el resultat electoral de C i U, si l’anunci d’unes mesures que afectaran a tanta i tanta gent, com el que ahir va fer Artur Mas, l’haguessin posat al servei del debat electoral i, per tant, en mans dels electors? No ho sabrem mai, però segurament els “estratègues” de la coalició consideraven que els podia afectar en negatiu, i per això ni tan sols van insinuar que les coses podien anar per allà on ahir Artur Mas les va situar. És una estafa electoral, és un frau democràtic? Potser. Però, el que amb tota seguretat és un autèntic engany, i una gravíssima falta de respecte als més de cinc milions de catalans i catalanes amb dret a vot.

Sense voler entrar a fons en les mesures anunciades (ja en tindrem ocasió), cal dir que, al meu parer, segueixen equivocant la direcció de sortida de la crisi, atacant les classes mitjanes, d’acord amb una mena de manual neoliberal que està arruïnant el consum i paralitzant la maquinaria productiva d’aquest País. De la crisi econòmica no en sortirem mentre les famílies no tinguin capacitat adquisitiva, i amb els centenars de milers de catalans i catalanes que han vist reduïda dramàticament aquesta capacitat, sols cal ara donar una volta més amb noves pujades d’impostos indirectes i reduccions salarials, per a que l’economia productiva d’aquest país acabi entrant en una situació catatònica (que ho preguntin al sector de l’automòbil, tan sols per posar un exemple).

Però, més enllà que aquestes mesures acabin anant en una u altra direcció, siguin o no eficaces per sortir de la crisi, avui, el que vull remarcar amb aquesta entrada és que em sembla èticament molt reprobable la manca de transparència amb els ciutadans, aquest intent permanent d’obtenir beneficis polítics mitjançant l’engany, la mentida, té curt recorregut, però a la vegada aparta d’aquesta activitat cada cop més gent, especialment els més joves, i  això no és gens bo ni per a la política, ni per a la democracia.

Bona nit i bona sort.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada