dilluns, 27 de febrer del 2012

La visita a Roquetes de la Consellera d'Ensenyament

Divendres passat, venia a les Terres de l’Ebre, concretament a Roquetes i Tortosa, la Consellera d’Ensenyament, la Honorable senyora Irene Rigau. Sembla que el motiu de la visita a Roquetes era el d’inaugurar l’ampliació i les obres de millora del Col·legi Públic Marcel·lí Domingo. Dic sembla, perquè jo no hi era present, doncs, malgrat haver participat activament, com a Regidor al Govern del nostre Ajuntament i més tard com a Delegat del Govern de la Generalitat que va licitar les obres que ara inaugurava la Honorable Consellera, ni el “meu Ajuntament”, ni l’actual Delegació del Govern de la Generalitat van considerar que mereixia cap notificació de l’acte. Però en fi, aquestes coses, no per noves, son figues d’un altre paner.
Efectivament, del que volia opinar en aquesta entrada és de l’inenarrable comportament de la representant d’un govern democràtic que, d’acord amb les  informacions de la visita i el testimoni presencial de diferents persones que ho han corroborat, va estar més pròpia de la d’un dirigent d’una república “bananera”. Carregada de mala educació, de prepotència i, pel que sembla, d’un preocupant desconeixement dels drets que emparen als ciutadans i ciutadanes al nostre actual Estat de dret.
Dic inenarrable perquè, es pot considerar d’alguna altra manera que, sols baixar del cotxe oficial, l’Honorable Consellera s’adrecés  a un reduït nombre de persones, que es manifestaven silenciosament (amb una pancarta) en contra de les retallades, amb mals “modos” i amenaces? O, que després, obligués a treure una pancarta, que feia públic el sou del Molt Honorable President de la Generalitat i el de la pròpia Consellera, posant-lo en relació a la baixada de sou dels funcionaris, com a condició prèvia per entrar al Col·legi? O, finalment, que esbronqués a les autoritats locals presents per haver consentit tot plegat?
Francament, a mi em sembla que un comportament com el que va mantenir, el passat divendres a Roquetes, la Consellera d’un Departament del Govern de la Generalitat, que amb l’anterior Govern es deia d’Educació, no podia estar més carregat de “mala educació democràtica”. Senyora Consellera, el que van fer les persones que es manifestaven, pacíficament, davant vostè, va ser exercir  drets emparats per la Constitució espanyola i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, com els de llibertat d’expressió i opinió, i el de manifestació. Fent-li arribar, des de la proximitat que permetia la seva visita, que estan en contra de les retallades a l’educació pública que està practicant el Govern de la Generalitat del que vostè en forma part.
De sempre s’ha dit, que l’acceptació de la crítica per qualsevol polític va inclosa al seu sou, i en democràcia encara més. Per això m’atreveixo, humilment, a demanar-li, que es disculpi públicament davant els que es poguessin sentir ofesos pel seu comportament, i si no ho fa, cregui’m, plantegis seriosament la seva continuïtat al Govern de Catalunya.
Bona nit i bona sort.   

1 comentari:

  1. Va demostrar que tenia molt poca categoria Miquel i a sobre va mentir als qui allí estaven manifestant-se amb negar que no guanyava el que posava a les pancartes, quan si que reflectia el seu sou.

    ResponElimina