dijous, 11 de novembre del 2010

Reflexions pre-electorals (3) "Comença la campanya electoral"


D’aquí poques hores comença oficialment la Campanya Electoral, els darrers quinze dies per poder convèncer l’electorat indecís, divulgant la feina feta en aquests set anys de govern, i fent arribar fins l’últim racó del país les nostres propostes per un futur millor de tots els catalans i les catalanes.

L’obra dels governs presidits per Maragall i Montilla, tant a Roquetes com a les Terres de l’Ebre i al conjunt de Catalunya, no te comparació possible amb cap etapa anterior. El millor finançament que mai ha tingut Catalunya en la seva història ha permès transformar el país, fent-lo territorialment més equilibrat, econòmicament més preparat i socialment més just.

Les polítiques socials i la millora de les infraestructures han estat el full de ruta d’una l’acció de Govern tan sols desdibuixada per la crisi econòmica mundial més important dels darrers vuitanta anys. Una crisi que no ha provocat el Govern ni les seves polítiques però amb conseqüències dramàtiques per a molts ciutadans i ciutadanes de Catalunya, a l’igual que els de molts altres països del nostre entorn econòmic.

El Govern de la Generalitat que surti de les eleccions del 28 de novembre haurà de continuar afrontant com a prioritat la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball, però te molta importància que les receptes a aplicar siguin d’un partit com el PSC, o les apliqui un coalició neoliberal com Convergència i Unió. Com deia la cançó “no es lo mismo”. Veieu, per exemple, les mesures que vol aplicar el govern conservador – liberal britànic.        

Si us hi fixeu, C i U, fins ara, ha tingut molta cura de no ensenyar les seves propostes per sortir de la crisi, més enllà d’alguna afirmació estrambòtica del senyor Mas que els seus assessors li van fer rectificar immediatament  Això sí, subliminalment, insinuen retallades que, en cas que arribessin a governar, amb tota seguretat impactarien en els que més necessiten de la protecció pública en moments com els actuals..

En aquesta situació doncs, les darreres enquestes publicades ens diuen dos cosses importants; la primera, que el percentatge de participació pot ser molt baix (algunes situen la abstenció al voltant del 50%), la segona, que, amb aquesta participació, els dos únics partits que milloren posicions son Convergència i Unió que es situa prop de la majoria absoluta, i el Partit Popular, que passaria a ser la tercera força política del nou Parlament. Es a dir, amb poca participació guanya la dreta, els seus electors amb tota seguretat no s’abstindran. Les enquestes però ni donen vots ni guanyen eleccions, les eleccions, en democràcia, les guanyen els ciutadans i les ciutadanes anant a votar.

Bona nit i bona sort. 
   
P.D. “Catalunya és la regió amb millors perspectives econòmiques del Sud d'Europa de cara al futur, segons un rànquing elaborat pel Financial Times”.







     



    

   






     



    

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada