dilluns, 8 de novembre del 2010

Falta de transparència en la compra de les naus de LEAR

Al meu parer, si per alguna cosa destaca la tramitació de la compra de les naus industrials de l’antiga Lear a Roquetes per  part de l’Ajuntament, és per la absoluta falta de transparència del Govern municipal.
Sí, sabem que la subvenció per adquirir les naus és d’un milió sis-cents cinquanta mil euros i que ha estat atorgada pel Ministeri d’Indústria del Govern Central, canalitzant-la mitjançant l’Agència de la Generalitat ACC10. També sabem, que ACC10 transferirà a l’Ajuntament de Roquetes, com a molt tard el primer trimestre del 2011, aquesta quantitat per tal que sigui l’Ajuntament qui adquireixi les naus.
De tot l’anteriorment esmentat, no us penseu que hem tingut cap informació per part del Govern de l’Ajuntament, tal com, al meu parer, pertocaria. En alguns casos, l’hem tingut pels mitjans de comunicació, o per reunions amb responsables territorials del Govern de la Generalitat, o, en altres,  pel fet que, en ser una subvenció del Govern Central, s’hagi  notificat des de la Subdelegació del Govern a Tarragona.
Ara, un cop la subvenció ja s’ha aprovat, pels mitjans de comunicació, coneixem, de boca de l’Alcalde, que la intenció de l’Ajuntament és llogar les naus a preus simbòlics un cop s’hagi formalitzat la compra de les naus i, fins i tot, que ja hi ha dues empreses interessades. Així com, també ens arriba, que l’Alcalde va signar, el passat mes de juliol un document de “pre-acord” amb LEAR fitxant el termes per adquirir les naus, sense que aquest “pre-acord” hagi passat per cap Comissió Informativa de l’Ajuntament, ni se n’hagi donat compte al Ple de l’Ajuntament, ni ens consti que surti a cap acta de la Junta de Govern.
Crec que, més enllà de la obligació d’informar que te qualsevol govern municipal de l’inici d’un acte administratiu d’aquesta importància, a l’Alcalde, un cop més, li ha sobrat arrogància i li ha faltat voluntat política per liderar, des del diàleg i la transparència, la col·laboració de tots els grups municipals per superar la complicada situació que va deixar al nostre municipi el tancament de LEAR ara fa un any. En aquest tema, com en tants d’altres, ell sap que els socialistes sempre estarem al servei de l’interès general dels roqueteros i roqueteres, treballant al costat de qui calgui.
Si la transparència no és el fort d’aquest govern municipal, en canvi de propaganda, en aquests tres anys i mig, en podrien instaurar una càtedra universitària. El divendres passat, tot i no estar oficialitzada la compra de les naus, l’Alcalde i el Delegat del Govern de la Generalitat convocaven els mitjans de comunicació a les naus de Lear, per tornar a explicar el que ja s’havia explicat dies abans a la Delegació del Govern, doncs be, a ningú se li va ocórrer que per entrar a una propietat privada primer s’ha de demanar autorització al seu propietari i, clar, la foto i les declaracions es van tenir que fer al carrer  
Bona nit i bona sort.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada