dijous, 24 de febrer del 2011

Deixar de fumar, quin repte!


Soc fumador des de fa, poc més o menys, vint i cinc anys, quasi la meitat de la meva vida, i sempre he sigut conscient que el tabac fa mal, que mata poc a poc. Les substàncies additives que porta aquesta droga fan molt complicat, com passa amb totes les drogues, poder-ho deixar. De fet, jo ho he intentat en varies ocasions, i no he aconseguit passar dels tres mesos d’abstinència.
Segurament que, els que seguiu el bloc, us preguntareu el motiu pel qual faig una entrada amb una qüestió com aquesta, que forma part de l’àmbit més privat de qualsevol persona, intentaré però donar-vos una explicació.
Per a deixar de fumar, al menys des de la meva experiència, no és suficient el ser-ne conscient dels perjudicis que ocasiona el tabac, ni el tenir voluntat per deixar-ho. Al meu parer amés, per a tenir més possibilitats d’aconseguir-ho, cal ajuda, i aquest és el motiu fonamental pel que escric aquest comentari.
Ahir, juntament amb altres persones que, com jo, volem deixar de fumar iniciarem una teràpia col·lectiva amb suport facultatiu que, des de fa ja un temps, s’organitza mitjançant el Consultori Mèdic de Roquetes. Es tracta d’una sessió setmanal d’una hora, al llarg de cinc setmanes, amb l’objectiu d’aconseguir deixar l’hàbit del tabac a partir de la tercera setmana.
Compartir les experiències individuals dels que participem en aquestes jornades, juntament amb els medicaments adequats per anar deshabituant-nos de la necessitat de la nicotina, amb el corresponent suport mèdic, hauria de permetre’ns aconseguir deixar de fumar. Però el repte és complicat, per això us vull fer participar d’aquest repte personal mitjançant aquest escrit.
Per a mi, el tabac és com una mena de vàlvula d’escap, especialment en moments de tensió i feina, i soc conscient que els propers mesos no son els més propicis per deixar-ho. Però de la mateixa manera reconec que sempre hi haurà un motiu o altre per evitar prendre una decisió com aquesta, i donat que ara ho puc fer acompanyat d’altres persones, doncs ja està, a veure si ho aconseguim. Vosaltres en sereu testimonis.
Em queden quinze dies per a deixar de fumar.
Bona nit i bona sort.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada