diumenge, 18 d’octubre del 2009

Anunci del tancament de LEAR

Malgrat el temps que feia que se’n parlava, aquest divendres els mitjans de comunicació ens han fet arribar la molt mala noticia del tancament imminent de la planta de Lear a Roquetes. Cinc cents vint treballadors i treballadores de les nostres terres condemnats a un futur incert per una empresa que va iniciar el seu pla de tancament i deslocalització el mateix dia que va comprar les accions de MAI, tal com ha passat amb tantes i tantes altres empreses multinacionals que adquireixen empreses nacionals més petites per tal d’anul•lar competidors i quan ja han exprimit la mamella tot el que han pogut, molts de cops amb subvencions públiques, tanquen portes. Malauradament, aquestes son les injustes regles del joc de l’actual sistema neoliberal de globalització econòmica.


Per a Roquetes i el Baix Ebre aquesta decisió, si s’acaba confirmant, és un autèntic desastre. En un moment de crisi d’altres sectors del nostre territori i amb les dificultats per invertir en nous projectes empresarials la noticia arriba en el pitjor moment. No obstant, crec que ara no és hora de lamentacions. En primer lloc, cal que fem front a la situació no donant-la per inevitable. El dilluns l’empresa es reunirà amb el Comitè dels treballadors i treballadores de LEAR i és absolutament necessari que aquests sentin el recolzament i solidaritat de la societat i les institucions dels nostres pobles en la seva negociació. No ens hem de resignar a perdre un nou actiu industrial del nostre territori i cal que lluitem plegats per evitar-ho.

El meu compromís com a roquetenc, càrrec públic municipal i representant del partit dels socialistes és el de seguir lluitant per tal d’evitar que LEAR Roquetes tanqui, fent arribar la veu dels treballadors a les màximes institucions de govern del nostre país, tal com hem fet des de l’Ajuntament, quan tenien responsabilitats de govern els socialistes, cada cop que s’anunciaven moments complicats i tal com ho hem seguit fent aquests darrers mesos. I si, encara que sols sigui com a hipòtesi, LEAR ha de tancar, treballarem donant suport als sindicats per que els treballadors cobrin les indemnitzacions màximes legals a les que tenen dret i per que s’impulsin amb la màxima urgència plans de recol•locació, conjuntament amb un pla de reindustrialització de la nostra Comarca.

Companys i companyes de LEAR estem amb vatros.



Bona nit i que tinguem sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada