dimecres, 30 de juny del 2010

Lo Passador (1)


Els que seguiu aquest bloc sabeu que està integrat majoritàriament per comentaris de Roquetes, les institucions, les entitats i la seva gent; avui però  permeteu que faci un parèntesi. El motiu em sembla que ho mereix.

Entre aquest matí i primera hora de la tarda, al mig de l’Ebre, entre Sant Jaume i Deltebre, s’ha ensamblat la peça central del Pont lo Passador que en pocs mesos permetrà unir aquestes dos poblacions del Delta. Aquesta infraestructura emblemàtica de les Terres de l’Ebre corregirà definitivament la deficiència territorial històrica que ha suposat que els ciutadans de dos pobles separats per poc més de 300 metres no tinguessin altra alternativa per anar d’una ciutat a l’altra, que utilitzar el transbordador o fer més de vint quilometres en vehicle.

Aquesta, com també ho son les carreteres que comuniquen Catalunya amb l’Aragó (per Arnes i per Batea) o el País Valencià (per Ulldecona i Alcanar), és una infraestructura que supera la dimensió local per esdevenir una actuació estratègica territorial que, sens dubte, ofereix unes millors expectatives de desenvolupament per aquests municipis del Delta en particular, però també, per al projecte territorial de la Vegueria de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada