dimarts, 14 de desembre del 2010

Santa Cecilia a La Lira de Roquetes

Amb un cert retard sobre la onomàstica, el passat dissabte La Lira de Roquetes celebrava la tradicional festa de Santa Cecilia, Patrona de la música i dels músics.

Fa molts anys que assisteixo a les activitats que, amb motiu d’aquesta festa, realitza una de les tres entitats centenàries de la nostra Ciutat. Tot i que les transformacions socials han provocat al llarg dels anys alguns canvis, aquesta diada segueix mantenint un eminent sabor de les cosses d’abans. El passa carrers per anar a buscar casa per casa als nous músics, la missa de la Patrona, el concert al teatre, amb el piscolabis posterior per a músics i familiars, son activitats que s’han anat conservant, i permeten als protagonistes principals, els músics, donar a conèixer la materialització dels seus esforços, després de moltes hores d’assaig.
La Banda de Música de la Lira de Roquetes ha viscut moments de glòria, com el de l’actuació al Palau de la Música de Barcelona que sempre recordarem, i també, per que no dir-ho, d’altres on hi ha hagut dificultats per manca de músics. Però, tant en els bons moments com en aquells altres que no ho han estat tant, la Banda de la Lira ha caminat sempre de la ma de la cultura popular de la nostra Ciutat. Aquest any el concert va servir per presentar el nou director, el músic ampostí Joaquim Zaera, al que desitjo tota mena d’èxits.
També, d’uns anys ençà, juntament amb la Banda, el concert de Santa Cecilia serveix  per a que els Grallers de la Entitat ens obsequien amb unes quantes peces del seu repertori festiu. Aquest any, l’actuació d’aquests joves músics de gralla i percussió,  em va semblar de molta qualitat.
En definitiva, un any més La Lira de Roquetes, fidel al seu compromís fundacional d’entitat promotora i difusora de la cultura a la nostra Ciutat, ha contribuït a que una festivitat amb tanta tradició es segueixi celebrant a Roquetes. Felicitats.
Bona nit i bona sort.
  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada