dimecres, 29 de desembre del 2010

L'últim Plenari del 2010 a l'Ajuntament de Roquetes

Ahir, a l’Ajuntament, celebràvem la darrera sessió plenària d’aquest any 2010 i, certament, m’hagués agradat més, avui en aquest comentari, poder destacar els aspectes propis de la gestió municipal que hi van ser tractats que no pas allò que, no per no haver estat l’habitual en aquesta legislatura, segueix sorprenent-me .

L’adjudicació definitiva de les obres a realitzar a l’antic edifici de l’Ajuntament, a la que hi vam donar suport; l’aprovació del Pla de Dinamització de l’Economia Cooperativa que, tot i no haver ni un sol paper a l’expedient del Plenari, vam permetre que s’incorporés a l’ordre del dia per via d’urgència, per tal de donar facilitats al Govern Municipal de complir amb els terminis per accedir a una convocatòria de subvencions de la Generalitat, abstenint-nos a la votació; i la presentació conjunta per part de tots els grups de l’Ajuntament d’una moció de rebuig a les sentències del Tribunal Suprem relacionades amb el model d’immersió lingüística del sistema educatiu català (en la línia del que vaig escriure al bloc el dia que es van fer públiques les sentències), van ser les qüestions de funcionament normal que es van debatre al Plenari. En tots aquests punts, i d’altres que es van retirar de l’ordre del dia, el nostre grup municipal va col·laborar amb el govern propiciant el diàleg i fent aportacions.

Malauradament però, els que vareu escoltar, per l’emissora municipal, el Plenari en directe  entendreu, segurament, el perquè no serà d’aquests temes dels que  m’estendré en aquesta entrada. La nostra predisposició a ser positius i col·laborar, com es va poder veure, va servir de poc.
  
Ahir celebràvem una sessió plenària ordinària, que son aquelles sessions on la legislació local permet a l’oposició presentar mocions de control al govern, o fer precs i preguntes relacionats amb el funcionament de l’Ajuntament. Doncs be, fent us d’aquest dret, en nom del grup municipal, vaig fer cinc preguntes a l’Alcalde, que van ser les següents:
1)    Quina previsió te el govern per aprovar els comptes de l’Ajuntament de l’any 2009, i presentar-los a la Sindicatura de Comptes?
2)    El reglament d’us dels mitjans de comunicació municipals, aprovat el 30 de desembre del 2008,  ha esta publicat, com obliga la llei, als Diaris Oficials?
3)    En cas que no s’hagués publicat, te alguna validesa jurídica aquest reglament?
4)    Per que no ha deixat el Govern Municipal publicar un escrit d’opinió del Grup Socialista, a la Revista Roquetes, quan el regidor responsable de  comunicació va invocar com a causa el compliment d’un article del reglament que en cap cas ho impedia?  
5)    Aplicarà el Govern Municipal el que diu aquest article, i deixarà que l’escrit, que no s’ha deixat publicar en aquest numero de la Revista, es publiqui al número següent?

Les preguntes, em sembla, eren fàcils, concretes i clares. Doncs bé, no se’n va contestar cap, ni una. En canvi, el regidor de censura, perdó, vull dir, el regidor de Comunicació  del Govern de Paco Gas, Jordi Baucells, es va despatxar amb la lectura d’un escrit, que portava preparat, carregat de falsedats i desqualificacions personals a les que ja em te acostumat. Això si, el que més em va doldre va ser el seu intent d’enfrontar-me amb el personal contractat per l’Ajuntament per a les tasques de comunicació, als que he respectat sempre i amb els que, en alguns casos, tinc relació d’amistat des de fa molts anys. Baucells, amés de mentir intencionadament, traslladà la responsabilitat de la seva incompetència política a sobre dels professionals, i això diu molt de la seva qualitat personal.

En fi, Roquetes, segurament, no mereix tenir un govern al seu Ajuntament que, un cop darrera l’altre, es mostra incapaç de complir les més elementals regles del joc de la democràcia i de respectar la pluralitat política. En seguirem parlant.

Bona nit i bona sort.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada