dilluns, 27 de desembre del 2010

Podem parlar a Antena Caro? Podem escriure a la Revista Roquetes? Podem seure junts a la messa del Ple? Doncs així, qui menteix senyor Alcalde?


Tot i que no se'ns veu, natros també hi som
 (tres a cada punta de la taula)

En una de les darreres entrades al bloc us donava a conèixer l’escrit del Síndic de Greuges on ens notificava que, si en quinze dies no rebia resposta del Govern Municipal als aclariments sol·licitats en relació al nostre escrit de queixa de desembre de 2009, portaria l’Ajuntament de Roquetes  davant el Parlament de Catalunya com a entitat no col·laboradora del Síndic. Doncs bé, sigui per l’ultimàtum o sigui per haver fet públic l’escrit, alguna cosa s’ha mogut al sí de l’equip de govern.

Aquest cap de setmana ens assabentàvem, pel diari El Punt i el bloc “La Marfanta”, que l’Ajuntament ja havia contestat al Síndic de Greuges. Molt bé, és el que calia fer, inclús sense necessitat d’ultimàtum. Però a la vegada, coneixíem també que, un cop més, l’Alcalde ens titllava de mentiders, i això (tampoc aquesta vegada) no està gens bé, tenint en compte que el que vam denunciar és absolutament demostrable. Anem a pams.

Diu l’Alcalde que no hi cap vet al nostre Grup Municipal en els mitjans de comunicació de l’Ajuntament. Doncs, si no n’hi ha cap, per què en tres anys i mig no hem tingut l’ocasió de ser entrevistats ni en una sola ocasió als estudis d’Antena Caro? Per què cap regidor o regidora del PSC de Roquetes  hem estat convidats mai a participar a una tertúlia o debat polític a l’emissora? Per què, el Regidor de Comunicació, va prohibir des de l’inici de la legislatura cap escrit a la Revista (segons ell per no polititzar-la) i, pràcticament, han escrit articles d’opinió tots els membres del Govern de l’Ajuntament? Per què, el propi Baucells (en un escrit propi d’un censor franquista), es va negar a publicar una carta al director de l’anterior Alcalde de Roquetes? Per què, si tenim presència a molts dels actes públics i socials que es realitzen a la Ciutat, la nostra representació gràfica a la Revista és tan exigua? I, en definitiva, si es compleix la llei, per què cal que el Síndic hagi de demanar fins a tres vegades uns aclariments, al Govern municipal, en relació a aquests temes?.

Però, per si això no fos prou, per a ratificar les afirmacions de l’Alcalde, el Regidor de Comunicació, Jordi Baucells, s’empara en que, gràcies a ells, tenim un Reglament per garantir l’accés als mitjans municipals. Sent així, per a que cal preocupar-nos? El que no diu el Regidor és que, el Reglament, aprovat fa dos anys amb els vots del govern de l’Ajuntament encara no ha estat publicat a cap dels Diaris oficials. Tampoc no diu que no sols és un autèntic nyap jurídic (per partidista i perquè es salta aspectes importants de la Llei de l’Audiovisual de Catalunya),  sinó que a més, l’acord no és vàlid ni es pot recórrer als tribunals mentre no es publiqui.
  
Finalment, i en relació a l’altre punt de la nostra queixa al Síndic, diu l’Alcalde que els regidors i regidores socialistes no podem seure junts a la messa del Saló de Plens perquè caldria fer unes obres molt costoses. I, novament, s’equivoca, o menteix?. Nosaltres no volem cap tipus d’obra, ni cara ni barata, volem que compleixi la llei, volem que sigui conseqüent amb la seva paraula, donada a un dels primers plenaris, i que compleixi també amb el seu compromís davant el Síndic, que va motivar que s’arxivés provisionalment la nostra primera queixa de finals del 2008.   

La veritat és que tot això ja cansa, i m’agradaria no haver de parlar-ne més, però, malauradament, una de les properes entrades al bloc també anirà adreçada a demostrar la manca de respecte a la pluralitat política per part d’aquest Govern, que presideix Paco Gas.           

Bona nit i bona sort.
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada