dimarts, 8 de març del 2011

8 de març Dia Internacional de la Dona


Som iguals
 Avui, vuit de març, es celebra el Dia Internacional de la Dona, una data que vol commemorar la lluita de tantes i tantes dones al llarg de l’historia  per assolir drets en situació d’igualtat amb els homes. Des de la “Lisístrata” d’Aristófanes a l’Antiga Grècia, passant per les primeres sufragistes, que exigien el dret a vot per a les dones a la llunyana Revolució Francesa, fins a totes aquelles que avui segueixen mantenint la lluita davant situacions injustes de discriminació per raó de sexe, o de vulneració de drets fonamentals de les persones.
Essent cert que el paper de les dones a la societat, especialment als països occidentals, s’ha anat situant poc a poc en un pla de major igualtat amb els homes, resta encara molt per fer. Malauradament, encara son moltes les dones que realitzant feines amb la mateixa qualificació professional que un home cobren un sou inferior que aquest, o  que veuen tallades les seves expectatives intel·lectuals i professionals víctimes d’un model social patriarcal desfasat i injust, o dones que segueixen caient com a conseqüència de la violència masclista. Sí, com deia, queda molt per fer, també aquí a les societats modernes, per a que un dia dones i homes, homes i dones, tot i ser diferents, siguem iguals.
Serveixi doncs, aquest comentari d’avui com a homenatge a totes aquelles i aquells que al llarg de l’historia han lluitat, i segueixen lluitant, per a que el mon sigui millor, més just, i on dones i homes tinguin el mateix paper protagonista.
Us deixo la cançó de Pedro Guerra “Hogar” , amb una lletra del que encara avui viuen moltes dones.
http://www.youtube.com/watch?v=qs1AoO_oL9I
Bona nit i bona sort.
P.D. Avui, primer dia de la resta de la meva vida, es també el primer dia sense tabac. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada