dimecres, 30 de març del 2011

Una bona iniciativa contra rumors malicciosos

Últimament circulen per la xarxa tot un seguit de vídeos on s’intenta evidenciar els privilegis que els immigrants tenen al nostre país. Aquests vídeos, basats en testimonis anònims, i amb dades que semblen extretes d’organismes oficials, però que son de difícil o impossible comprovació per a la majoria de ciutadans, no tenen cap altra pretensió que aconseguir, en aquests moments de crisi econòmica, un clima social desfavorable a la presència d’immigrants al nostre país.
No cal dir que al darrera d’aquests muntatges, de rumors contra la convivència, hi son, amb quasi tota seguretat, partits polítics de la ultra dreta que sense aquesta nova creuada ho tindrien molt més difícil del que afortunadament ja ho tenen. Però es cert, aquests discursos, repetits una i una altra vegada, acaben deixant petjada, especialment a les persones més maltractades per la crisi.
Lluitar contra aquests rumors és complicat. Si contestem els hi fem publicitat, i sinó sembla que, amb el nostre silenci, els hi donéssim la raó. Per això, quan aquest matí sentia per la radio l’èxit que està tenint la iniciativa que l’Ajuntament de Barcelona va posar en funcionament, ara fa uns mesos, per tal de lluitar contra aquests rumors plens de falsedats, m’he sentit encuriosit per veure del que es tractava.
De fet, es tracta d’un seguit d’eines en xarxa que, mitjançant la web www.bcnantirumors.cat aporten informació, dades, recursos i eines per desmentir i desmuntar els principals rumors i estereotips que circulen sobre immigració i diversitat cultural. Una magnífica idea al servei d’una bona causa. Us recomano que entreu a la web, especialment a aquells que teniu dubtes.

Felicitats a tots aquells que han fet possible aquest projecte.

Bona nit i bona sort.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada