divendres, 1 d’abril del 2011

Roquetencs de l'any 2010

Roquetenc del 2010
Aquesta tarda, al saló de sessions de l’Ajuntament, fèiem l’escrutini per a l’elecció del “Roquetenc 2010”. Aquest any, dos eren els candidats que havien arribat a la final amb el vot d’Entitats, Consistori i Roquetencs d’anys anteriors.
Casa la Toribia, un establiment comercial dedicat a la venda de roba de confecció, perfumeria i complements, que l’any 2010 va celebrar els seus primers cent anys de presència a la ciutat. En aquests moments, el negoci el gestiona la quarta generació de la família Antó, i en uns moments en que tants projectes empresarials (de tots les mides) trontollen, donar valor a la perseverança d’unes persones que, malgrat les dificultats que han viscut en aquest període centenari, han mantingut l’esperit de lluita dels fundadors del negoci familiar te un regust molt especial.
Avui la senyora Maria Cinta Cid, avia del Sergi Rodríguez Antó que és qui gestiona actualment el comerç, ens posava la pell de gallina explicant-nos emocionada els moments d’especial dificultat que la seva família va passar per a salvar la botiga després de la Guerra Civil, quan en tornar al poble els havien pres quasi tot el que tenien. El molt que van tenir que lluitar per tirar endavant en aquelles dures circumstàncies, segurament els va enfortir per arribar a aquest centenari.

L'Albert lluitant contra el desert


Albert Giné, un roquetenc jove i admirable, que l’any passat va aconseguir un nou repte, dels molts que, malgrat la seva joventut, s’ha anat marcant al llarg de la seva vida, era l'altre finalista.
L’Albert, l’any 2010, no sols va ser un dels homes de ferro que va acabar la Marathon des Sables, que diuen que es una de les mes dures proves de resistència esportiva que existeixen al mon, sinó que amés tots els recursos econòmics que va obtenir amb la superació d’aquest repte els va destinar a la lluita contra el càncer, mitjançant la Delegació a Roquetes de la Lliga Contra el Càncer. Al mèrit esportiu d’aquest repte doncs, l’Albert va afegir aquest exemple de solidaritat, i qualitat humana, que el feien un digníssim finalista en aquesta elecció de Roquetenc de l’any 2010.
L’escrutini s’ha decantat per l’establiment comercial de Casa la Toribia, que d’aquesta manera s’afegeix a l’Observatori de l’Ebre, La Lira de Roquetes i la Congregació Mariana que també foren elegits amb aquest guardó l’any que varen celebrar els seus primers cent anys. Enhorabona a tots els membres de les famílies Antó Cid i Rodriguez Antó per la seva constància i per aquest reconeixement..
En quant a l’Albert Giné enhorabona també pels èxits esportius i la seva tasca solidaria, que estic segur tindrà, més prompte que tard, el merescut reconeixement públic dels seus conciutadans amb el guardó de Roquetenc de l’any. Felicitats Albert.
Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada