dimecres, 8 de setembre del 2010

El nou Col·legi Marcel·lí Domingo

Foto cedida per Gustau Moreno
Ahir s’iniciava un nou curs escolar al nostre país, aquest any amb modificacions significatives com la mateixa data d’inici, o la implantació de l’ensenyament per ordinador que paulatinament substituirà el llibre tradicional pel llibre digital.

A Roquetes, tot i iniciar-se el curs amb normalitat, cal fer menció a l’acabament de la segona fase de les obres del Col•legi Marcel•lí Domingo, que ha permès que els alumnes d’infantil i cicle superior puguin utilitzar ja les noves instal•lacions recentment acabades. Quedant els de cicle inicial i mitjà, pendents de l’acabament definitiu de les obres, utilitzant aules provisionals.
Vaig tenir la oportunitat, aquest passat mes d’agost, de veure “in-situ” la part nova del col•legi, amb aules espaioses i molta llum, la biblioteca i el gimnàs que permetran (un cop acabades les obres definitivament) tenir un centre modèlic i adaptat a les necessitats educatives del segle XXI, un menjador escolar i una nova cuina amb capacitat per atendre les demandes d’un centre amb més de sis cents alumnes ... en fi unes instal•lacions que feien molt de goig, i que, estic segur, els i les mestres del Marcel•lí Domingo en trauran el màxim partit en benefici de la educació dels xiquets i xiquetes del nostre poble.

Ara queda per acabar la reforma integral de l’edifici antic, construït en temps de la República baix el patrocini del Ministre d’Instrucció Pública Marcel•lí Domingo. Si es compleix el programa previst, aquestes obres, juntament amb les actuacions als patis, i zona esportiva a l’aire lliure, podrien quedar enllestides a l’estiu de l’any que ve, podent-se ja utilitzar el proper curs.

Tot i les dificultats que ha tingut la construcció d’aquest equipament, per fallida de la primera empresa a la que la Generalitat va adjudicar l’execució del projecte, vull dir que em sento personalment orgullós de tot allò que varem fer des de l’Ajuntament, les legislatures anteriors, per aconseguir que el Departament d’Educació realitzes una inversió a Roquetes d’acord amb les necessitats educatives de la nostra població. Les justes reivindicacions de l’AMPA, i la totalitat de la comunitat educativa del Marcel•lí Domingo, per tenir un col•legi modern, espaiós i adaptat als nous temps, va tenir el recolzament incondicional dels governs de l’anterior Alcalde, Mariano Gil, aconseguint finalment que el Govern de Catalunya presidit per Pasqual Maragall primer, i José Montilla després, fessin seves aquestes reivindicacions pendents de Roquetes, i es realitzés aquest equipament educatiu que, crec sincerament, compleix totes les expectatives. Finalment, aquesta obra, un cop acabada, haurà suposat una inversió de més de 6,7 milions d’euros per part de la Generalitat, a la nostra ciutat.

Estic convençut que si visqués encara Marcel•lí Domingo, polític i mestre del que el col•legi porta el seu nom, es sentiria tan orgullós d’aquesta aposta per l’ensenyament al nostre poble per part del Govern de Catalunya com m’hi sento jo mateix.

Foto cedida per Gustau Moreno
Bona nit i bona sort.





1 comentari:

  1. -Estic molt decepcionada, aquest any, per les deficiències a l'entrada i sortida dels nens de parvulari, veig que quan plogue sera caòtica, la sortida dels nens de P-4.
    -Ademés de perjudicar als nostres fills, com a protesta del nou horari, és queden sense escursions, quan ells són els primers que pateixen aquest canvi.
    -No crec que els haguesseu tingut molt en compte al prendre aquestes decissions, fet que trobo lamentable.
    -I per últim, espero i desitjo que aquest any, podessem veure una funció de final de curs, com cal, podent venir els pares i els avis, ja que lloc i fent un programa, és pot fer: llogan carpes, com es va fer l'any passat pel dinar de Nadal, o demanan el Poliesportiu, ja que el Sr. Francesc Gas, va dir, que el podria utilitzar qui volgues, parlant la gent s'entenc.
    Gràcies i espero que tinguesseu algo en compte de que he dit.

    ResponElimina