dijous, 16 de setembre del 2010

TV3 i Catalunya Radio a Roquetes

A l’anterior comentari, us parlava de la posada en marxa de la Delegació de TV3 i Catalunya Radio a les Terres de l’Ebre, des d’una vessant de territori. En aquest nou comentari vull fer-ho del fet que estigui a Roquetes. De la importància simbòlica que te per a la nostra ciutat, i també com a mostra d’agraïment personal a aquells que han ajudat a que això fos possible.
Roquetes ha estat, des de l’any 1988, un referent de la televisió local a Catalunya. Canal 21, amb més il·lusió que mitjans, obria les seves emissions amb motiu de les Festes Majors d’aquell any, gràcies a l’esforç de Ramón i Robert Guinart, que van arriscar el seu patrimoni personal en un projecte que volia anar més enllà de ser la televisió de Roquetes. Recordo perfectament aquells estudis rebotits als baixos del domicili familiar al Carrer Escorial.
El projecte va tenir èxit, i això va fer que tinguessin que adquirir uns baixos (molt prop del seu domicili) que van anar decorant i completant amb aparells i estudis, de vegades adquirits de segona ma a cadenes de televisió estatals o la mateixa TV3, quan aquestes ja els havien amortitzat. En aquells temps de començament dels anys 90, a les ciutats on arribava la seva cobertura, els informatius de Canal 21 competien amb els de la resta de televisions públiques i privades d’àmbit nacional i estatal. Recordo tot un conjunt de periodistes que, gràcies a Canal 21, van fer el seu bateig a la televisió, Baubí, Pitarch, Trilla, Rambla, la xica del temps Rebeca Casanova, o el mateix Victor Sorribes i molts altres.
L’èxit d’aquest projecte va fer que, als germans Guinart, els sortissin ofertes d’empresaris de la comunicació per adquirir Canal 21, que finalment s’acabarien concretant a pocs anys d’entrada de les televisions digitals. Robert però, continuava vinculat a la televisió, i sempre amb la càmera  al coll, feia la informació de Terres de l’Ebre per a TV3 com a “free lance”, amb ell sempre a la càmera i Victor Sorribes posant-hi veu i imatge. Sempre arribant el primer a qualsevol esdeveniment noticiable, Robert, produïa una gran quantitat de noticies del territori que desprès eren objecte dels diferents informatius de TV3.
Alguns us preguntareu el perquè d’aquest repàs memorístic, doncs be, ho he volgut fer per dos raons. La primera, que s’entengués el que significa de simbolisme per a Roquetes que la Delegació de TV3 i Catalunya Radio estigui on estarà a partir d’avui, amés, com deia a l’entrada anterior, als mateixos estudis on Canal 21 va emetre durant molts anys. Si, per la il·lusió de dos persones de la nostra ciutat, Roquetes va tenir l’ocasió de ser reconeguda a nivell de Catalunya per la seva televisió local, ara ho serà per tenir aquesta Delegació. La segona, com a reconeixement als germans Guinart, de forma especial a Robert. Estic convençut, que una part molt important de la responsabilitat per a que la Delegació de les Terres de l’Ebre de TV3 i Catalunya Radio estigui a Roquetes ha estat d’ell, i a mi m’ha vingut molt de gust de dir-ho.
Gràcies, felicitats, i per molts anys.

1 comentari:

  1. També recordo -molt al principi- a David Martí i Pazos (Jordi,crec). És una bona noticia.

    ResponElimina