dijous, 30 de setembre del 2010

Lo passador és ja realitat




Lo Passador és ja realitat
  
Lo Passador ja és una realitat, complint amb els compromisos de tenir-lo enllestit a finals de setembre, José Montilla, President de la Generalitat, conjuntament amb els Alcaldes de Sant Jaume i Deltebre l’inaugurava aquest matí.
En anteriors comentaris us manifestava l’opinió de que aquesta infraestructura tenia un valor simbòlic i emotiu molt important. Des de la creació dels nuclis urbans de Sant Jaume i Deltebre, els habitants d’aquest dos importants municipis del Delta s’havien vist obligats a comunicar-se mitjançant transbordadors, barcasses o muletes, o tenint que recórrer més de vint quilometres per carretera per superar els dos-cents metres que els separen. Això, fins avui, havia estat sempre així, i la gent de Deltebre i Sant Jaume ho havia interioritzat com una injustícia secular.
Segons ens deien avui els Alcaldes de Deltebre i Sant Jaume, moltes han estat les persones d’un i altre poble que van lluitar, i han lluitat per que un dia com el d’avui arribés, malauradament molts no ho han pogut veure, probablement per això la immensa alegria que tots sentien a l’obrir-se al transit no era incompatible amb una sentida emoció que m’ha permès veure gent, gran i jove, amb llàgrimes als ulls quan la gent dels dos pobles s’han trobat al mig del pont, entre els aplaudiments de tots els que estàvem allí.
Lo Passador és un pont modern, perfectament integrat al paisatge del Delta, un pont humanitzat que dona tant valor al trànsit de vehicles com al de persones, bonic, molt bonic; però amés de tot això, és un pont que estretirà els llassos fraternals de dos dels municipis més importants del Delta de l’Ebre, i els obre un futur molt més pròsper.
Com algú em deia aquest matí, aquesta és una de les obres que te molt més valor que el que li dona el seu cost econòmic, avui s’ha tancat una pàgina d’injustícia i oblit, i s’ha obert un llibre, que està per escriure, ple d’oportunitats per als ciutadans de Deltebre i Sant Jaume. Lo Passador ja és d’ells, segur que l’aprofitaran.
Des del meu petit granet de sorra aportat per a que un dia com el d’avui fos realitat, vull felicitar a tots els que l’han fet possible.
Us deixo un petit reportatge fotogràfic de tal com he vist la jornada.


Bona nit i bona sort
El President inaugurant lo Pont
Parlament del President Montilla


  • 
                 
 



El transbordador ja no hi és

Esperant el pas dels primers vehicles

Els primers cotxes des de Deltebre



 





Per a la història, jo també hi era







 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada