dimarts, 4 de gener del 2011

Un bon amic que es jubila

Des de fa molts temps, la nit de fi d’any l’acostumem a passar amb la colla d’amics. Al principi érem una collada de gent, ens ajuntàvem tres generacions, algunes iaies, natros i els nostres fills i filles. Poc a poc, els més joves han anat aixecant el vol, i l’inexorable llei de la vida ha fet que els més grans ens hagin anat deixant. En tots aquests anys però, sempre sempre, el darrer dia de l’any, poc abans de les campanades, hem celebrat l’aniversari de l’amic Paco Lleixà.

Paco, ha estat per a tots natros un amic molt especial. Persona bondadosa on les hi hagi, prudent, pausat i patidor a la vegada, sempre disposat a ajudar, servicial i bon amic. Enguany, ha estat un aniversari especial, l’amic Paco feia seixanta-cinc anys i, per tant, el seu principal regal d’aniversari ha estat la jubilació.

Va nàixer al Mas, va ser músic a la seva joventut, i aquesta vocació (segurament frustrada per la dura realitat) el va portar a continuar la seva relació amb el mon de la “faràndula” mitjançant la professió de la que ara s’ha jubilat, representant artístic.

Justament el vaig conèixer quan, poc després de casar-me amb una roquetera i vindre a viure a aquesta Ciutat, vaig decidir integrar-me com a membre de la Junta del Patronat de Festes. De fet, Paco ha estat, des de fa més de 35 anys, l’intermediari entre els artistes de les nits de la nostra Festa Major  i el Patronat de Festes, posant-hi tot de la seva part per a que uns i altres sempre acabessin contents. Mai l’he vist alterar-se i això que, estic segur, podria contar anècdotes que haguessin posat a prova al més pacient dels mortals. 

En fi, enguany les festes continuaran, els conjunts i les orquestres seguiran tocant, les companyies de teatre demanant les millors condicions per poder representar les seves obres. Tot, aparentment, serà igual que els anys anteriors,  però els que l’hem vist treballar-hi de sol a sol sabrem que Paco ja no estarà pendent que no falli res, que no falti res, que ningú no s’enfadi....., almenys professionalment parlant. Perquè, malgrat jubilar-se, ell continuarà ajudant a que les Festes de Roquetes siguin una referència a les Terres de l’Ebre, ara tan sols per compartir l’estima a la seva Ciutat amb la resta de membres de la Junta del Patronat de Festes.

Enhorabona Paco, per molts anys i, tal com tu ens has dit tantes vegades, moltes gràcies. Gaudeix la jubilació al màxim amb Montse, s’ho mereix.

Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada