dilluns, 3 de gener del 2011

Democràticament penós, legalment infumable.

Ha començat un any nou, però encara arrosseguem alguna qüestió pendent de l’any anterior. A dia d'avui, alguns de vatros, haureu rebut la Revista Roquetes del mes de desembre, i, segurament, heu pogut comprovar que, per primer cop en tres anys i mig, surt un espai destinat a l’opinió dels Grups Polítics de l’Ajuntament. El primer en disposar d'aquest espai, per decisió unilateral del Govern Municipal, havia de ser el Grup del PSC. Però, malgrat tot, tampoc en aquest cas ens han deixat comunicar-nos amb els roqueteros i roqueteres mitjançant una revista que es financia amb recursos públics (de tots i totes).


Aquest és l’article, enviat per correu electrònic el 23-12 a les 23,13, a Roquetes Comunicació:

PER UN 2011 MOLT MILLOR
No deixa de ser sorprenent que, després de tres anys i mig de legislatura sense possibilitat d’adreçar-nos als roqueteros i roqueteres mitjançant la Revista Roquetes, el govern municipal, a través d’un correu electrònic, ens doni cinc dies per escriure un article d’opinió.
Cada partit polític de l’Ajuntament n’escriurà un i, com som el grup amb més regidors/es, diuen que tindrem “el privilegi” d’escriure en primer lloc, sent la resta de grups (d’aquí a les eleccions) els que ho faran a continuació.
Estem segurs que el fet que una situació com aquesta es produeixi dies desprès que el Síndic de Greuges hagi donat un “ultimatum” a l’Ajuntament per la seva falta de col·laboració, com a conseqüència de les queixes expressades pel nostre grup municipal, no deu ser més que una casualitat.
També deu ser una casualitat que el dia 30 de desembre va fer dos anys de l’aprovació (amb el nostre vot en contra) d’un reglament d’accés i ús dels mitjans de comunicació municipals que, tot i les seves irregularitats, no ha pogut ser recorregut davant els tribunals ja que no ha estat encara publicat (com es legalment preceptiu) als butlletins oficials. I, a la fi, tampoc no creiem que aquesta magnanimitat,  que ens permet comunicar-nos amb els roqueteros i roqueteres mitjançant la revista Roquetes (després de 42 mesos), amb un article de com a màxim 25 línies,  sigui com a conseqüència d’una recuperada voluntat, per part del govern de l’Ajuntament, de complir amb el que la llei diu vers la participació dels grups polítics als mitjans de comunicació municipals.
Doncs bé, ja que sembla que aquest escrit serà el primer i l’últim que el nostre grup tindrà ocasió de fer en aquest mandat municipal, pensem que el millor que podem fer és utilitzar  aquest espai de la Revista per desitjar a tots els roqueteros i roqueteres, que el 2011 sigui un any molt millor en tots els aspectes, especialment per a totes aquelles persones a les que la crisi ha afectat directament. (Us seguirem informant mitjançant miquelcastello.blogspot.com) 
Grup Municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya a l’Ajuntament de Roquetes


Aquestes van ser les raons donades per no publicar-lo:

Jordi Baucells Lluís <jbaucells@roquetes.cat>
per a"J. Miquel Castelló Merino" <miquelcastello.roquetes@gmail.com>
data27 de desembre de 2010 20:41
assumpteRe: Article del PSC per a la revista Roquetes
Benvolgut Miquel,
Malauradament, com ja et pots imaginar, no ha estat possible publicar el teu article a la revista Roquetes, en compliment del que diu l'article 13 del Reglament de Roquetes Comunicació, degut a que l'has enviat quan la revista ja estava a impremta.
........
En tot cas, continuarem amb la rotació dels articles per grups polítics i t'avisarem quan toqui el torn del grup del PSC.
..........
Salutacions,
Jordi Baucells Lluís

I això és el que diu l’esmentat Article 13:

ARTICLE 13. ACCÉS A LA REVISTA ROQUETES.
1. La revista Roquetes cedirà un espai corresponent a 1/3 de pàgina per a l'opinió dels diferents grups polítics amb representació municipal.
2. L'ús d'aquest espai serà rotatori i cada mes en podrà fer ús sols un grup polític. Successivament, començant per ordre de nombre de regidors, 'alternarà l'ús d'aquest espai entre els diferents grups polítics.
3. També es reservarà un espai corresponent a una pàgina per a cada grup polític que es presenti a les eleccions municipals de Roquetes.
4. Els articles d'opinió s'hauran d'enviar, com a molt tard, abans de l'últim dia de mes per poder incorporar-se a la revista. Els articles que superin aquesta data s'inclouran en el número següent i l'espai reservat quedarà sense ús.

No troveu que aquest article 13 s'hi sembla molt al 26 de la cançó de La Trinca “Califa”?
Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada