dijous, 16 de setembre del 2010

TV3 i Catalunya Radio a les Terres de l'Ebre



Aquest migdia, es posava en marxa oficialment la Delegació de Catalunya Radio i TV3 a les Terres de l’Ebre, i ho feia a Roquetes, a les instal·lacions  que durant molts anys van ser els estudis de Canal 21, una de les televisions locals pioneres del nostre país. L’acte institucional, carregat de simbolisme, ha comptat amb la presència del President de la Corporació de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, el Conseller de Cultura del Govern de la Generalitat, i el President del Parlament de Catalunya.
Per als que, d’una manera u altra, hem tingut responsabilitats polítiques de representació del Govern de la Generalitat al territori, aquesta Delegació dels mitjans de comunicació públics a les Terres de l’Ebre, ha estat com una mena de culminació d’un procés de descentralització administrativa del Govern de Catalunya que, en aquestes dos legislatures de governs progressistes a la Generalitat, ha vist com es feia realitat aquella voluntat expressada pel President Maragall de que l’Ebre havia de comptar per al futur del País.
La creació dels serveis territorials, de tots i cada un dels Departaments del Govern, a les nostres terres, no ha estat altra cosa que la conseqüència lògica d’aquella voluntat. Però, la descentralització administrativa amés, ha anat acompanyada d’una inversió a les Terres de l’Ebre que no te comparació possible en cap altre període polític al nostre país. El President del Parlament parlava avui del concepte d’equitat (com a justicia), més que de re equilibri, quan feia referència a que les Terres de l’Ebre tinguessin per fi una Delegació dels mitjans audiovisuals públics, jo crec sincerament que aquest concepte d’equitat es podria traslladar perfectament també, a molts altres compromisos del Govern de Catalunya amb les nostres terres que ja son realitat.
Enhorabona a tots els que ho han fet possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada