dijous, 16 de desembre del 2010

Ultimatum del Sindic de Greuges a l'Ajuntament de Roquetes

En diferents ocasions, en aquest mateix bloc, us he parlat de les dificultats  del nostre grup municipal per realitzar la tasca d’oposició i control al govern de l’Ajuntament com a conseqüència del reiterat incompliment per part de l’Alcalde de la normativa de règim local.

Concretament, des de l’inici de la legislatura, el grup del PSC a l’Ajuntament s’ha vist obligat a situar-se a la messa del Ple partit per la meitat, es a dir, tres regidors/es estem a una punta de la taula, i els altres tres a l’altra. Això, que incompleix de manera flagrant la Llei Municipal, ho ha permès l’Alcalde tot i sabent-ho, i desprès d’haver-se compromès públicament a resoldreu en dos ocasions davant el plenari. Que ningú pensi que aquesta és una qüestió de comoditat, en absolut, el fet d’estar situats d’aquesta manera ens impedeix una bona comunicació entre els membres del grup, especialment quan, com a conseqüència del debat, es fa precís intercanviar informació entre els nostres regidors/es.

D’altra banda, els que seguiu els mitjans de comunicació municipals us haureu adonat que, en aquests tres anys i mig de legislatura, cap regidor socialista (cal recordar, un cop més, que el PSC va guanyar les eleccions i és el grup amb més regidors de l’Ajuntament) ha tingut ocasió de ser entrevistat vers cap tema d’interès municipal, ni de qualsevol altra qüestió política, als estudis de l’emissora municipal Antena Caro, i pel que fa a la revista Roquetes,  la situació és encara pitjor. L’alt grau de sectarisme provoca situacions tan ridícules com que s’hagin arribat a retallar fotografies per a que no hi aparegués un regidor/a socialista. L’ús partidista  dels mitjans de comunicació municipals per part de qualsevol govern d’una ajuntament ho prohibeixen (com no pot ser d’altra manera en un sistema democràtic) diferents normatives legals.

Doncs be, davant aquestes situacions, el 2008 varem optar per queixar-nos al Síndic de Greuges que va decidir arxivar provisionalment la queixa al rebre un informe de l’Alcalde amb  algun compromís (que tampoc va complir) i alguna que altra falsedat. A finals de l’any 2009, en mantenir-se la situació,  varem tornar a denunciar davant el Síndic els mateixos temes, aportant més proves de la vulneració legal dels nostres drets, obrint-se novament l’expedient iniciat el 2008.




Amb data del passat 25 de novembre, el Síndic de Greuges de Catalunya   contesta la nostra queixa, manifestant-nos que al febrer i juny va requerir l’Ajuntament, demanant-li informació en relació a les nostres queixes. Davant la manca de resposta dona un darrer termini de quinze dies per contestar, i en cas de no fer-ho comunicarà al Parlament de Catalunya que l’Ajuntament de Roquetes és una institució no col·laboradora del Síndic. En fi, tot un seguit d’exemples de tarannà democràtic del Govern que encapçala l’Alcalde Paco Gas. Quina llàstima!.

Bona nit i bona sort.


      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada