dimecres, 2 de març del 2011

La Variant de l'Eix de l'Ebre

28 de febrer de 2011

Roquetes adverteix que no acceptarà canvis en la variant de l'eix de l'Ebre


Traçat aprovat pel Govern de Catalunya

Llegia dilluns passat, al diari El Punt, la noticia que encapçala aquesta entrada. L’article venia a dir, que davant les manifestacions del Delegat del Govern de la Generalitat Xavier Pallarès, de transmetre als redactors del projecte que s’acceptessin les al·legacions presentades al seu dia pels veïns del Canalet i l’Ajuntament de Tortosa que situaven aquest vial a l’alçada del Canal Xerta – Sènia, l’Alcalde Paco Gas advertia que Roquetes no acceptaria canvis en aquesta infraestructura viaria tan important per al nostre municipi.
Totalment d’acord, tan sols lamentar que l’Alcalde no hagi utilitzat la via institucional per ratificar aquestes manifestacions, utilitzant el Plenari de l’Ajuntament per fer palès la unanimitat de tots els grups en la defensa del traçat actual, recollit al nostre Pla General des de l’any 2003, i al Pla Territorial de les Terres de l’Ebre des de l’any 2001. Potser l’Alcalde sap que portant una moció com aquesta al Ple es podien posar en evidència discrepàncies al sí del govern quatri partit. Per exemple, quina opinió en te el regidor de C i U?, estarà d’acord que l’Alcalde  critiqui una decissió del Govern de la Generalitat?
Des del mes de desembre de l’any passat,  que es constituí el Govern de la Generalitat presidit per Artur Mas, s’ha tingut ocasió, tal com ho han fet altres Ajuntaments, de presentar mocions en defensa, per exemple, del Nou Hospital de les Terres de l’Ebre,que el nou Govern pensa retardar per temps indefinit, i de la Llei d’Organització Territorial que preveia la Vegueria de l’Ebre, ara paralitzada pel nou executiu de la Generalitat. Son mocions que, com en altres temps, s’hagués pogut plantejar per l’Alcalde presentar-les, en nom de tots els grups municipals, de forma institucional. Però, els que seguiu aquest bloc ja ho sabeu, el diàleg i la voluntat de consens no és quelcom que caracteritzi ni a l’Alcalde, ni als grups que li donen suport.
El nostre grup municipal fins a tal punt està d’acord, en que s’acabi el projecte constructiu i s’inicien les obres quan abans sigui possible, que presentarem una moció al Ple de l’Ajuntament els propers dies, amb la voluntat que sigui consensuada i aprovada per tots els grups polítics municipals.
Aquest és un vial de primer ordre per al nostres interessos com a municipi, que no podem permetre que es retardi “sine die”, ni tampoc que per atendre interessos particulars, legítims, però a la fi particulars i extemporanis,  es modifiqui un traçat que des de fa deu anys figura al Planejament Territorial, i vuit al Planejament de Roquetes, havent passat per tots els tràmits d’exposició pública que preveu la legislació per a una actuació d'interès general com aquesta.
Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada