dimecres, 21 d’abril del 2010

Sectarisme o no en saben més

Com molta gent ja sap, el passat 14 d’Abril a Roquetes, i dos dies abans al cementiri de la ciutat francesa de Narbona, es va retre homenatge a Joan Castells Villalta (en una altra entrada al bloc en vaig fer esment), alcalde de Roquetes del 1936 a 1938, obligat a exiliar-se com a conseqüència de la victòria del bàndol feixista a la Guerra Civil.

El que probablement no sap tanta gent és que l’Alcalde que va iniciar el procés municipal l’any 2003 (certament, a proposta d’ERC i amb el vot de tots els partits polítics de l’Ajuntament) per recuperar les despulles de l’Alcalde Castells, cercant la possibilitat de repatriar-les, fou Mariano Gil. Doncs be, en la línea habitual d’oblit institucional del que ha estat l’Alcalde de Roquetes durant vint i quatre anys, el Govern del nostre Ajuntament ni tan sols es va prendre la molèstia de fer-li arribar una invitació oficial a l’acte d’homenatge.

Aquest oblit institucional (reiterat) a l’alcalde democràtic que més anys ha ostentat la Presidència de l’Ajuntament de Roquetes en els seus 160 anys d’història com a municipi independent, per part de l’actual Govern de la nostra ciutat, no fa altra cosa que evidenciar determinades patologies (que cadascú les qualifiqui com vulgui) que, de forma habitual, s’han repetit d’ençà Paco Gas fou elegit alcalde.

Efectivament, Roquetes te 160 anys d’història com a municipi independent encara que alguns vulguin ignorar passatges importants d’aquesta història.



Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada