divendres, 27 d’agost del 2010

Senyor Alcalde, em reafirmo

Curiosament, els comentaris al meu bloc segueixen provocant urticària als membres del govern municipal del nostre ajuntament, i especialment al senyor Alcalde. Ahir, sense anar més lluny, la Comissió Informativa d’Hisenda, on el regidor responsable portava a aprovació més de cent mil euros en factures d’extrajudicials dels anys 2008 i 2009 (factures que per causes diverses s’hauran de comptabilitzar al pressupost de 2010) i el dictamen de l’aprovació d’un nou préstec de més de 500 mil euros, es va convertir en un debat al voltant d’una entrada a aquest bloc, que l’Alcalde fins i tot portava impresa.

Concretament, a l’entrada “Teníem o no teníem raó?” vaig afirmar que era fals de tota falsedat que no es poguessin pagar bestretes a compte a les entitats que tenen conveni amb l’Ajuntament, donat que aquestes partides formen part de la despesa corrent que, al meu parer, i d’acord amb la interpretació que fins ara s’havia fet del que diu la llei d’hisendes locals, queda automàticament prorrogada a partir del primer dia de l’any següent al de l’últim pressupost aprovat, i mentre no s’aprovi el del nou exercici. Almenys això ha estat així, sense que hi constés objecció escrita per part de cap tècnic de l’Ajuntament, des de fa anys.

Però, a compte de que venia que jo fes aquella afirmació?. Doncs be, aquell comentari volia sortir al pas d’una afirmació que l’Alcalde havia fet a un Plenari, carregant la responsabilitat de que els petits proveïdors i les entitats trigarien més a cobrar per culpa de les reclamacions que el nostre grup, complint amb el legítim dret de control al govern, havia presentat als pressupostos del 2010. Volia sortir al pas també dels comentaris que el mateix Alcalde i altres membres del Govern municipal havien fet a responsables d’Entitats afectades, dient-los que no cobraven per culpa de l’oposició. Quan, tant una afirmació com les altres no eren certes.

Certament, a mi m’agradaria que aquestes qüestions, que corresponen al debat municipal, les poguéssim discutir, al plenari amb una certa igualtat de condicions, o “tete a tete” als mitjans de comunicació que es paguen amb els diners de tots el roqueteros i roqueteres, i als que el nostre grup, fins ara, no hi te accés. A un lloc o l’altre li seguiria dient a l’Alcalde, que és el seu govern qui pren la decisió d’aprovar els pressupostos de 2010 el mes de juny, amb tot lo que això suposa. Li podria dir també, que aquesta responsabilitat la pren sense el més mínim diàleg amb l’oposició. O li podria preguntar, quin és el termini al que es paguen les factures als proveïdors, ara que ja fa més d’un mes que els pressupostos s’han aprovat definitivament. En fi, podríem discutir sobre les coses normals que, a una societat democràtica, govern i oposició poden parlar i debatre públicament.

Com això a dia d’avui no és possible, seguiré defensant la meva raó, i la del nostre grup a l’Ajuntament, mitjançant aquest bloc. Ah, per cert, segueixo pensant que si els darrers anys s’havien fet bestretes a les entitats que ho sol•licitaven encara que no s’haguessin aprovat els pressupostos, sense objeccions tècniques, de la mateixa manera es podria fer ara, tot i els nous criteris de la nova intervenció municipal. El que cal és voluntat política del govern, una voluntat que, de tenir-la, comptaria amb el nostre suport.

Aquesta al menys, com totes les publicades a aquest bloc, és la meva opinió, i tinc tot el dret a manifestar-la, faltaria més.

Bona nit i bona sort.

1 comentari:

  1. Ja fa massa temps que al nostre municipi sembla que es governi des de postures personals més que des de postures ideològiques, anteposant vells retrets al sentit comú.
    D’aquesta manera, el nostre poble no té futur.

    ResponElimina