dilluns, 2 d’agost del 2010

Mestres!!

El passat dissabte es feia el pregó de la Festa Major de la Raval de Cristo, que tradicionalment s’encarrega a persones vinculades amb la Ravaleta. Aquest any, els joves organitzadors de les festes, van decidir que es fes a dos veus, tot i que amb un discurs coincident. Les dos veus eren les de Pili Chavarria i Orquídia Albiol, mestres de l’escola pública de la Raval durant vint i un anys, que es jubilaven amb l’acabat curs escolar. El discurs tenia molt a veure amb el que ha estat la seva professió, i més concretament, amb les seves vivències personals i professionals a la Ravaleta des d’aquell llunyà 1 de setembre de l’any 1989, en que una i l’altra arribaven carregades d’il•lusió a un edifici escolar ple de mancances, però amb uns xiquets i xiquetes amb unes inconscients ganes d’aprendre.

Pili i Orquídia, al pregó, van desgranar alguns dels canvis que ha viscut la societat i l’escola en aquestes dos dècades, tant a la Raval de Cristo com a arreu de Catalunya, i que tant han influït en la manera d’educar i formar als nostres fills i filles. El món globalitzat, al que totes dues es van referir, ha fet que la barreja de cultures, tradicions, llengües i religions s’hagi inserit a l’escola, i en casos com el de la Raval, amb un alt grau de normalitat gràcies a una concepció de la feina de mestre que va molt més enllà de les estrictes obligacions laborals, i que, em consta, Pili i Orquídia han practicat al llarg de la seva carrera professional.

Veure la emoció d’alguns dels alumnes, presents al pregó, que en aquests vint i un anys han compartit una part de la seva formació educativa i personal amb les “senyoretes” Pilar i Orquídia, és el més alt reconeixement que pot rebre una persona que ha desenvolupat una professió com la de mestr@. Vagi doncs la meva felicitació pel pregó i pels anys de dedicació als xiquets i xiquetes de la Raval de Cristo.

Abans d’acabar, voldria fer extensiva també la felicitació a un altre mestre, l’amic Jesús Adell, marit de Pili Chavarria, que quan arribi el proper mes de setembre trobarà estrany no tenir els mals de cap que suposa l’inici d’un nou curs escolar. Jesús ha estat molts anys mestre i director del col•legi públic Daniel Mangrané de Jesús, i també va rebre, ja fa unes setmanes, un merescut reconeixement a la seva tasca a l'ensenyament per part de tota la comunitat educativa del poble de Jesús que fa palès els seus valors professionals i humans.

Pilar, Jesús i Orquídia felicitats, gràcies pel vostre servei a la societat, i per molts anys..


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada