dimecres, 30 de juny del 2010

Lo passador (i 2)

L’alegria i la il•lusió que avui transmetien els molts veïns d’un i l’altre municipi, que s’han atansat al pont, era contagiosa. Alguns deien que fa més de trenta anys que s’hauria d’haver fet, altres feien referència a lo bonic que era lo pont, els més grans quasi no es creien allò que comença a ser una realitat, tots mostraven la seva impaciència per poder creuar-lo.

Certament, ha costat molt. Aquesta tarda al peu del pont, amb l’Alcalde de Sant Jaume, l’amic Castor, recordàvem les moltes vicissituds que hem viscut junts els darrers anys per arribar a aquest moment. Recordàvem les dificultats que van haver per incloure’l al primer Pla Territorial de les Terres de l’Ebre, com a nexe d’unió de tota l’Anella Viaria del Delta. Parlàvem també del compromís del Conseller Nadal al pregó de les Festes de Sant Jaume del juliol del 2006, quan els molts santjaumeros i santjaumeres, que es congregaven a la plaça de l’Ajuntament, van esclatar de joia davant l’anunci que ja s’havia tret a concurs de idees la realització del projecte del pont. O quan, a la tardor d’aquell mateix any, presentàvem a Barcelona el projecte guanyador “Lo passador” i de l’adjudicació de les obres que ara estan a punt de concloure.

Ha estat complicat i llarg però, finalment, el treball ha fructificat i aquells compromisos amb el territori dels governs presidits per Pasqual Maragall i José Montilla s’han complert. Ara, modestament, sols em queda desitjar que el proper mes de setembre u octubre puguem creuar junts lo pont i que “Lo passador” aporti a Sant Jaume i Deltebre un futur millor. Enhorabona.



Bona nit i bona sort.

1 comentari:

  1. De les moltes necessitats en infraestructures que hi ha a les Terres de l'Ebre, amb tota seguretat "lo Passador" era la prioritaria. Ja tocava.

    (Enhorabona pel blog)

    ResponElimina