dissabte, 16 d’abril del 2011

Presentació del llibre "L'Associació de Veïns de la Ravaleta"

Aquesta tarda, al Casal de la Ravaleta al Raval de Cristo, Mariano Gil presentava el llibre que en aquests dos últims anys ha estat preparant, com a una mena d’homenatge al barri que el va acollir l’any 1971.
“L’Associació de Veïns de la Ravaleta” és el nom d’aquest llibre que parla d’històries i vivències, de persones i ambients, també de paisatges. Aquesta Associació de Veïns va ser la primera en ser legalitzada de totes les Terres de l’Ebre, encara amb la dictadura de Franco, segons ens ha recordat Mariano en multitud de vegades. Aquest llibre és el primer que parla de la Raval de Cristo en primera persona, i particularment retrata la vida dels ravaleros i ravaleres els darrers trenta cinc anys. Mariano ha anat recollint de forma metòdica la informació que li ha permès complir el vell somni d’escriure de la Ravaleta i la seva gent, als que tant estima i pels qui tant ha fet en aquest període temporal que ocupa el llibre.
L’interès d’aquest acte de presentació es reflectia en la gran quantitat de persones que hi eren presents, omplint quasi be el Casal, majoritàriament ravaleros, però també gent de Roquetes i Tortosa que hem volgut acompanyar a un incansable Mariano, que avui, amb la presentació del llibre, es veia immensament feliç.
Enhorabona Mariano, i que els venguis tots.
Per cert, la importància simbòlica de l’acte per a la Raval de Cristo i també per a Roquetes, potser mereixia la presència de l’Alcalde?
Bona nit i bona sort.
  

2 comentaris:

  1. Rotundament que sí què es mereixia la presencia de l'actual alcalde, per cortesia, educació i reconeixement a l'anterior. Però, se'l va convidar ?. De vegades aquestes coses van així.

    ResponElimina
  2. Amiga Cucafera, he de dir-te que, segons m'han dit els organitzadors de l'acte, efectivament es va portar invitació personal al senyor Alcade i al Regidor de Cultura, altra cosa és que ell considerés que tenia millors coses que fer. El Regidor de Cultura sembla que si que hi era.
    No obstant, aquestes desatencions protocolaries cap a l'anterior Alcalde de Roquetes, per part de Paco Gas, han estat permanents tota la legislatura. Sols que en aquesta ocassió la emotivitat de l'acte i el reconeixement explicit a l'Associació de Veïns pel seu treball en aquests 36 anys, va fer més evident el "desplante".

    ResponElimina