divendres, 15 d’octubre del 2010

El Plenari d'avui 14-10 i l'informe

Al Plenari extraordinari, que avui hem celebrat al nostre Ajuntament, es portava a aprovació el suport institucional a sengles mocions, relacionades amb models de creixement i d’acció política solidaria, a les que Roquetes, des del seu Ajuntament, sempre ha estat especialment sensible.
Em refereixo, en primer lloc, al suport a la candidatura com a Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, a presentar davant la Unesco. Candidatura promoguda per Federico Mayor Zaragoza, que compta amb el suport de bona part dels estaments socials, econòmics i polítics del territori, i que pot ser l’oportunitat que les Terres de l’Ebre rebin el reconeixement internacional de la singularitat i excel·lència del seu patrimoni natural i paisatgístic, i que, d’alguna manera, defineix una aposta decidida per un desenvolupament social i econòmic sostenible. La segona moció feia referència al suport a la declaració a favor dels Objectius de Desenvolupament del Mil·leni, aprovada, fa poques setmanes, per 189 països a la ONU. Òbviament, sengles mocions han comptat amb el suport unanim de tots els regidors i regidores de l’Ajuntament.
Tot i que el Ple ha estat ràpid, amb poc debat, i que tots els punts menys un s’han aprovat per unanimitat, l’equip de govern plantejava dos propostes, a les que el nostre grup i ha donat suport, que si al seu dia se’ns hagués fet cas ens haguéssim pogut estalviar discussions inútils, i desqualificacions i insults, per part de l’Alcalde, tan desafortunades com injustes. M’explicaré.
Els que seguiu el bloc recordareu, que la presentació de reclamacions al Pressupost Municipal de 2010 per part del nostre grup, basant-nos en el nostre convenciment i amb informes verbals i escrits d’experts en matèria d’intervenció municipal, va ser objecte d’una forta polèmica, per dir-ho suau. Deien, que si no teníem raó, que era fals que tinguéssim un informe del SAM, que la reclamació havia ocasionat l’endarreriment de pagaments a proveïdors  i entitats, i altres coses de les que ja m’he manifestat en anteriors comentaris.
Doncs be, avui, dos dels punts de l’ordre del dia suposaven, d'una banda, una rectificació de “facto”,  en la línea dels nostres arguments previs a l’aprovació dels Pressupostos, i de l'altra, la constatació que la subvenció al Pavelló, tal com havíem dit, no estava encara concretada quan s'aprovaren. La qual cosa motivà dos dels arguments per a la reclamació posterior.
A la pràctica, avui, s’ha aprovat eliminar del pressupost la subvenció del FEDER per aquest any 2010, sol·licitant una prorroga per al 2011 de l’obra de la Reforma de l’Antic Ajuntament, de la que, d’acord amb els informes tècnics, tant sols es podrà executar en aquest any obra per valor de poc menys de tres mil euros. Natros, deiem que no es podia incloure al 2010 la totalitat de la subvenció als ingressos i sols la meitat de l'obra a les despeses.
D’altra banda, quatre mesos més tard de l’aprovació del pressupost, i tres mesos més tard d’inaugurat el Pavelló Poliesportiu,  avui aprovàvem, també, l’últim tràmit que farà possible comptar amb la subvenció del Consell Català de l’Esport, i  que permetrà pagar a l'empresa constructora quan arribin els diners de la Generalitat. Es a dir, que quan s’aprovà el pressupost i s’inaugurà el Pavelló, l’Ajuntament no comptava amb el corresponent finançament. Tal com havíem dit abans que s’aprovessin el pressupostos pel 2010.
No insistiré, equivocar-se és d’humans, però reconèixer-ho és de savis. En aquest cas natros teníem raó, i si se’ns hagués escoltat ens haguéssim estalviat moments de tensió innecessaris. Més encara quan vam aportar solucions i voluntat de diàleg.

Per acabar ja amb aquest tema, aquí us passo l’enllaç del PDF (amb les prevencions que ja us vaig comentar) amb l’informe genèric del SAM de la Diputació que donava força als nostres arguments.
Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada