divendres, 29 d’octubre del 2010

Reflexions preelectorals (2)

Passeig Fluvial a Deltebre
Tot i no haver començat oficialment, estem ja a la plenitud de la campanya electoral. I no vull privar-me de participar-hi també amb reflexions com la que avui m'ha publicat La Veu de l'Ebre, en resposta a un article d'opinió de la setmana passada de la candidata al Parlament per C i U Meritxell Roigé:

El compromís del PSC amb l'Ebre

Benvolguda Meritxell Roigé, aquest cap de setmana he llegit el teu article d’opinió que titulaves “Pressupost de l’Estat: nou engany dels socialistes a les Terres de l’Ebre” i, des del respecte i fins i tot la bona relació personal que saps que tenim, voldria dir-te algunes coses.

Ja sé que estem en període preelectoral, també que ets candidata a ser diputada, però això no significa que tinguis barra lliure per dir coses que no són exactament tal com tu afirmes que són. Per començar, dir-te que els Pressupostos Generals de l’Estat encara no estan aprovats, fins ara l’únic que s’ha produït és que, amb els vots dels socialistes i del nacionalistes bascos i canaris, s’han rebutjat les esmenes a la totalitat que, entre d’altres, havia presentat Convergència i Unió. Error gros per part teva.

Però bé, això no és el més important, el que vull és comparar una època, la que vatros teníeu influència a Madrid amb la d’ara, on “malauradament” no pinteu res. Bé, en aquella època, recordes, la vostra influència servia per donar suport al Partit Popular i, per exemple, al Plan Hidrológico Nacional i al transvasament de l’Ebre. També d’aquella època recordo els problemes interns de la vostra coalició per a beneir un traçat de la  N-340 desdoblat, els vostres dirigents a Amposta volien una autovia desdoblada per la costa, vatros callaveu, i una vegada es va aprovar, per part del Govern socialista a l’Estat, de fer-la per l’interior, heu posat tots els pals a les rodes que heu pogut fins a l’actualitat.

Parles també d’endarreriments. Sí, hi estic d’acord, jo també voldria que l’execució d’infraestructures anés més ràpid, i que no hi hagués una crisi tan enorme com l’actual, i que no haguéssim de complir uns compromisos de reducció del dèficit, tal com els passa a la resta de països dels que som socis, i tal com demana el vostre portaveu a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, però la realitat és complicada i cal prendre mesures per canviar-la. El govern de Zapatero ha optat per mantenir la despesa social, què hi farem.

Convindràs amb mi que, desprès de molts anys, el Govern espanyol que ha posat en marxa la variant de l’Aldea ha estat l’actual, i estigues segura, que aquesta variant no trigarà els deu anys que a vosaltres us va costar fer els deu quilòmetres d’autovia des de Tortosa a l’autopista. Per cert, aleshores no es sentia la més mínima crítica per part vostra, tot i que no teníem crisi, i vatros manàveu o influíeu a tot arreu.

Ara, el que sí que em sembla una desmesura per part teva són les crítiques al PIPDE. Més de 400 milions d’euros en estat d’execució i executats en aquests set anys d’obres, que permeten millorar la qualitat ambiental del nostre riu, amb actuacions molt importants a bona part dels municipis riberencs de l’Ebre al seu pas pel nostre territori i també d’altres vinculades a municipis costaners que milloren les seves expectatives de futur. Recordes a quin procés d’espoliació del territori anava vinculat el vostre PIPDE? És a dir, aquell al qual vàreu donar suport  a canvi que el PP pogués endur-se l’aigua.

Finalment, estic d’acord amb tu, a les Terres de l’Ebre la crisi ha pegat fort, tancaments d’empreses importants han provocat un nivell d’atur important i, creu-me, més enllà de la demagògia amb que et manifestes, els socialistes estem realment preocupats, per això lluitem per tal d’evitar-ho, i des d’aquest Govern que, segons tu, tan poc ens estima, s’han aprovat deu milions d’euros, ara fa una setmana, per ajudar a la reindustrialització del territori en projectes proposats pels agents socioeconòmics de les Terres de l’Ebre.

En fi, els socialistes, a diferència d’altres, sabem que no ho fem tot bé, fins i tot que cometem errades, però la implicació i compromís dels socialistes catalans,i òbviament també dels de l’Ebre, amb el nostre territori és indubtable. I, m’atreviria a dir que, també la nostra influència. La vostra, la de CiU, quan la vàreu tindre, ja ho sabem, va acabar donant suport al PHN del PP.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada