dimarts, 24 de maig del 2011

Primeres reflexions sobre els resultats de les Eleccions Municipals del 22-M








Dos dies després de les eleccions municipals del passat diumenge, havent destinat el dia d’ahir al descans i la reflexió, reprenc el contacte amb els lectors del bloc encapçalant aquesta entrada amb els resultats electorals  que es van donar a Roquetes el passat diumenge.

A la vista d’aquests resultats, i en primer lloc, agrair als set cents noranta-sis roqueteros i roqueteres el suport que han donat al projecte municipal que he tingut l’honor d’encapçalar. Han estat molts menys del que tant els companys i companyes de la candidatura, com jo mateix, confiàvem tenir. Però en unes circumstàncies electorals on tants i tants ciutadans, a nivell local, nacional i estatal, han deixat de confiar en els socialistes com a  partit amb capacitat de millorar les seves expectatives de futur, considero més necessari que mai fer aquest gest sincer d’agraïment a tots aquells i aquelles que ens han seguit fent confiança.

Agraïment que vull fer extensiu també a tots els companys i companyes que han format part de la nostra candidatura. Han treballat amb la màxima intensitat per tenir uns bons resultats que ens permetessin tornar al govern de l’Ajuntament. La major part d’ells i elles, persones joves però amb anys de servei a Roquetes des de les seves Entitats. Persones de principis i conviccions, amb present i futur. Agrair igualment a tots aquells que en aquests dies intensos de campanya ens han ajudat des de la seva militància política o complicitat personal, moltes gràcies a tots i totes.

En segon lloc, felicitar als guanyadors. Ara, com fa quatre anys, han hagut uns guanyadors de les eleccions i uns altres que les han perdut. En aquest cas, el partit que ha guanyat les eleccions és Esquerra Republicana de Catalunya, i els que les hem perdut hem estat tots els demés. Per tant, felicitats a ERC per aconseguir sumar més vots que cap altre partit al seu projecte per a Roquetes.

La tercera reflexió, a la vista dels resultats de diumenge, la resumiré en una paraula preocupació. Sí, molta preocupació per que al nostre Ajuntament hagi entrat un partit polític que difon valors que no haurien d'estar presents a les institucions democràtiques. L’odi i la intolerància cap als diferents no construeix absolutament res, i l'historia de l'humanitat n'està plena d'exemples. Amb l’odi i la intolerància no es resoldran cap de les qüestions que preocupen al nostres veïns, i amb un programa com el de P x C per a Roquetes, on dels seus deu punts, nou son il·legals o inconstitucionals, òbviament, encara menys.

Finalment, l’ultima de les reflexions que de forma ràpida, sense aprofundir massa, m’han provocat els resultats de les eleccions de diumenge és el de la satisfacció de veure que, en aquesta ocasió, la calumnia i la mentida repartida en pamflets (com tantes altres vegades), fins i tot el dia de reflexió, no ha donat per a  més que un 4,16% de vots, i per tant la pèrdua de representació a l’Ajuntament. Inclús massa premi per a tan males propostes.

Bona nit i bona sort.


Candidatures
Vots
Regidors
Esquerra - AM
   1.107
   32,24%
5
PSC-PM
796
23,18%
3
CiU
454
13,22%
2
PxC
446
12,99%
2
PP
347
10,10%
1

EBIN
143
4,16%

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada