dissabte, 14 de maig del 2011

Propostes de Serveis a les Persones i Qualitat de Vida

En aquest tercer bloc de propostes electorals, avui vull parlar del que, al nostre programa electoral, anomenem Serveis a les Persones i Qualitat de Vida. No es tracta només de construir nous equipaments, de millorar infraestructures, es tracta bàsicament que els roqueteros i roqueteres sentin que aquells serveis bàsics, als que tenen dret, van formant part de l’agenda del seu Ajuntament.

Ara fa quatre anys, quasi tots els partits polítics que ens presentavem a les eleccions prometíem la llar d’infants, i una residència per a la gent gran amb un centre de dia. El que va passar ja ho sabeu, els quatre partits que van formar el govern municipal van optar per altres inversions. Ni un sol euro dels ajuts dels Fons Estatals, concedits pel Govern d’Espanya, es va destinar ni a un, ni a l’altre equipament.

Més de dos milions d’oportunitats, en forma d’euros, per poder aconseguir uns terrenys, un local, un edifici on poder instal·lar la llar d’infants. Cap gestió tampoc (al menys que ens hagin explicat) davant la Generalitat per tal d’aconseguir els ajuts que han permès, en aquests quatre anys, posar en funcionament milers de places públiques d’escola bressol a tot Catalunya, al servei de parelles joves amb carregues laborals.

Del projecte virtual de residència per a la gent gran que presentava, ara fa quatre anys, el partit de l’actual Alcalde, tampoc s’ha sentit rés més fins ara, que sembla torna a portar-ho al seu programa electoral. No s’ha aprofitat l’oportunitat que ens donaven els terrenys municipals, a l’entrada de Roquetes, propers al lloc on estarà el nou Hospital de Tortosa, per aconseguir el complex soci-sanitari al que ens havíem compromès els socialistes.

Un complex soci-sanitari que contemplava també el compliment del compromís de la Consellera Marina Geli, de fer un nou Centre d’Assistència Primària (CAP), que tingués els serveis sanitaris que una població amb el nombre d’habitants de Roquetes necessita. També aquest equipament el portaven altres partits al seu programa electoral, però tampoc l’actual govern ha considerat que fos una prioritat en aquests quatre anys. Calia pressionar al Govern de la Generalitat, per posar terminis que fessin possible fer l’equipament, però tampoc en aquest aspecte s’ha sabut gestionar les necessitats de Roquetes amb efectivitat.

Doncs be, el compromís que vam adquirir els socialistes fa quatre anys amb aquests equipaments el tornem a renovar, i formaran part de les nostres prioritats per millorar la qualitat de vida dels roqueteros i roqueteres.

De forma resumida, detallem alguns dels principals compromisos en aquest tercer bloc de les nostres propostes electorals:

1)    Farem una llar d’infants municipal
2)    Cercarem solucions amb el Departament d’Ensenyament per dinamitzar el funcionament del Col·legi de la Raval de Cristo, facilitant l’increment de matriculacions.
3)    Un cop acabades les obres del Col·legi Marcel·lí Domingo, plantarem arbres que donin ombra als patis del Col·legi que ho precisen.
4)    Treballarem per a que la Generalitat construeixi un nou Centre d’Assistència Primària, amb els serveis sanitaris que pertoquen a una ciutat com Roquetes.
5)    Traurem a concessió els terrenys municipals a l’entrada de Roquetes per fer possible un Residència per a la Gent Gran i Centre de Dia, amb places municipals concertades.
6)    Descentralitzarem els serveis socials bàsics, amb atenció personalitzada a la Raval de Cristo.
7)    Reformarem els vestidors i la piscina d’estiu.
8)    Farem uns vestidors que donin servei a la nova pista poliesportiva de la Ravaleta.
9)    Farem possible unes escoles esportives amb suport municipal.
10) Treballarem per a que el casal de joves pugue ser autogestionat pels propis joves.

Aquestes son deu de les propostes que la nostra candidatura tindrà com a objectiu prioritari si els roqueteros i roqueteres ens donen la força suficient per poder-les fer realitat.

Bona nit i bona sort.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada