dimecres, 4 de maig del 2011

Propostes per millorar el dinamisme econòmic de Roquetes i reduir l'atur

Si en anteriors entrades us he parlat de la nostra candidatura, avui, a menys de vint dies de les eleccions municipals, vull començar a parlar de les nostres propostes electorals.

Per a les candidatures socialistes a l’Ajuntament de Roquetes, al menys els darrers vint i quatre anys, fer el programa electoral sempre ha estat una faena de reflexió i diàleg en la que hi han participat els companys i companyes que han format part de les nostres llistes municipals, però també, juntament amb afiliats i simpatitzants del partit, persones alienes a l’activitat política, que mitjançant la seva experiència professional, de presència a la vida associativa del municipi o per la seva estima a Roquetes, han volgut ajudar-nos a confeccionar un compromís amb  els roqueteros i roqueteres realista i possible de realitzar. En aquesta ocasió aquest procés no ha estat diferent.

Hem tingut contacte amb més de dues-centes persones, representants directius d’entitats i associacions, socis de les mateixes, persones del mon professional de la pagesia, la construcció la indústria o el sector serveis, amb l’ajuda de les quals hem pogut plantejar les nostres propostes de futur per als propers quatre anys. Fruit de tots aquests contactes i les nostres pròpies reflexions i experiències hem elaborat seixanta compromisos emmarcat en quatre eixos prioritaris:

1 Per promoure activitat econòmica i reduir l’atur.
2 Per sanejar les finances municipals.
3 Per millorar la qualitat de vida dels roqueteros i roqueteres.
4 Per la participació ciutadana i la transparència política.

Avui doncs, començaré pel primer eix prioritari, promoure l’activitat econòmica i reduir l’atur, que a la vegada es desglossa en propostes per a cinc apartats, l’activitat industrial, l’activitat urbanística, la comercial, la pagesia i la formació.


En som conscients  que contribuir a acabar amb la crisi econòmica i els seus efectes, és un dels reptes més difícils que es pot plantejar qualsevol responsable governamental, sigui de l’administració més potent o de l’ajuntament més petit. Tan cert però com que avui aquesta és la principal preocupació dels nostres conciutadans, i com a representants de l’administració que els és més propera tenim l’obligació de comprometre el màxim del nostre esforç per contribuir des de l’àmbit local a resoldre un problema global, la manca de feina.

La crisi a Roquetes ens ha tocat fort, als problemes històrics del nostre comerç de proximitat, s’ha afegit la parada del la construcció, i especialment les conseqüències del tancament de LEAR i altres industries properes com INDO. Tot plegat ha fet que l’index d’atur al nostre municipi sigui, en aquests moments,  superior a la mitjana de nostra comarca, i que aquest atur afecti especialment als més joves, i a les  persones de més de quaranta-cinc anys. Cal doncs abordar aquesta realitat amb propostes valentes i compromeses que permetin tornar a posar en marxa la maquinaria econòmica de Roquetes, no tant confiant amb allò que ens pot vindre de fora, com en les nostres pròpies possibilitats i recursos.

Aquestes son  algunes de les nostres propostes per reactivar la economia i reduir l’atur:

1)    Utilitzarem la zona industrial de l’antiga LEAR (ara propietat de l’Ajuntament) com a pool d’atracció de nova industria, donant-li el valor que aquests terrenys i instal·lacions tenen com a conjunt industrial.
2)    Desbloquejarem les actuacions urbanístiques pendents, per tal que els terrenys de l’antiga SPAR puguin esdevenir un centre comercial de referència.
3)    Treballarem per a que es puguin modificar les normatives d’inundabilitat que afecten als terrenys urbanitzables industrials de la carretera de València.
4)    Obrirem els carrers del Raval de la Mercè cap a la Raval Nova.
5)    Realitzarem millores urbanístiques al casc antic de Roquetes a la zona entre els Carrers de Balaguer, Plaça del Pou , Sant Roc i Sant Ramon....
6)    Farem millores a la xarxa de clavegueram i recollida de pluvials als carrers banda baix de l’Església de la Raval de Cristo.
7)    Farem de l’Ajuntament interlocutor únic entre els emprenedors i la resta d’Administracions i companyies de subministrament de serveis (llum, telèfon)
8)    Lluitarem per a que el Canal Xerta Riu Sènia sigui una realitat en aquest mandat que permeti millorar el rendiment del sol a la nostra pagesia.
9)    Buscarem el consens amb la pagesia per crear un banc de terres públic que generi ocupació i redueixi l’abandonament de finques.
10)  Sol·licitarem a la Generalitat la creació de cases d’oficis adreçades a la formació de joves desocupats.

Aquestes son només deu de les més significatives propostes del nostre programa electoral per millorar l’activitat econòmica de Roquetes, però, per a fer possible aquestes i la resta de les que portem al Programa empenyem la nostra paraula, la nostra experiència i la voluntat de que, quan hem governat, hem complert.

Els propers dies continuaré amb les propostes per sanejar les finances municipals.

Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada